салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Тажин з гарбузом і журавлиною

13 квітня 2015


Гарбуз любимо і поважаємо за корисність. Але ось що з нею приготувати? Виявляється, гарбуз, вона і в Африці гарбуз. І в Марокко з неї готують дуже навіть цікаві страви. І крім незвичайного страви з самої гарбуза, можна заготовити на зиму незвичайні соуси. А взимку застосовувати їх для приготування нашої улюблениці.
Пасту Харисса можна приготувати вдома. Вона здорово гостра. Томатний соус Пасату - теж може стати вашої звичайної домашньою заготовкою. Кускус можна приготувати і за іншим рецептом. Наприклад, каша з кускуса в мультиварці. Зовсім по-іншому готується, але чому не спробувати?

Кількість порцій: 6
Час приготування:  50 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 480 ккал


Щоб приготувати тажин з гарбузом і журавлиною вам знадобиться:

  • олія оливкова - 3 ст.л.
  • цибуля червоний ріпчаста - 2 шт.
  • інжир - шматок в 3 см
  • гарбуз або кабачок, або цукіні - 500 г
  • кориця - 1 ч.л.
  • коріандр мелений - ч.л.
  • зіра - 1 ч.л.
  • паста Харисса - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • томатний соус Пасату - 700 г
  • журавлина сушена - 50 г
  • нут - 400 г (можна консервований)
  • вода для замочування нуту - 1-1,5 л
  • кускус - 200 г
  • вода - 300 мл
  • бульйон овочевий - 1 кубик
  • лимон, сік і цедра - 1 шт.
  • мигдаль - 3 ст.л.
  • кінза зелень - за смаком

Як приготувати тажин з гарбузом і журавлиною.

  1. 1. Замочіть на ніч нут, зваріть його до м'якості - це близько 1:00. Остудіть і потріть руками, щоб зняти плівку. Втім, якщо у вас є консервований нут, скористайтеся ним.
    2. Очистіть і дрібно поріжте цибулю. Налийте на сковорідку 2 ст.л. масла, розігрійте його і посмажте цибулю до слабо золотистого кольору.
    3. Поріжте гарбуз невеликими пластинками, натріть імбир. Покладіть їх у сковорідку. Додайте корицю, коріандр, зіру і пасту Харисса, орієнтуючись на свій смак. Перемішайте. Сюди ж додайте мед, томатний соус Пасату і сушену журавлину. Доведіть суміш до кипіння.
    4. Зменшіть вогонь, закрийте сковорідку кришкою і потім тажин 15 хв. покладіть варений або консервований нут. Потомити ще 15 хв. Гарбуз має стати м'якою.
    5. Тим часом зваріть кускус. Покладіть його, лимонну цедру і розкришені бульйонний кубик в каструльку, залийте окропом, добре перемішайте і закрийте кришкою. Поставте каструльку в каструлю побільше на водяну баню. Поваріть кускус до м'якості. Через 5 хв. влийте лимонний сік, рубаний і злегка підсмажену мигдаль і решту ст.л. оливкової олії. Все перемішайте, злегка збиваючи, виделкою.
    6. Подавайте тажин з кускусом, посипавши страву кінзою.

  2. Смачного!

Курячий рулет з сиром і сиром
Салат Ексклюзивний експромтчік