салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Макарони Тальятелле з білими грибами

29 листопада 2013


Тальятелле - це різновид локшини, класична італійська паста, яка популярна в усьому світі.

Тальятелле - паста Болоньї, яку подають з соусом болоньєзе найчастіше. Заглибившись в історію, можна дізнатися, що тальятелле були винайдені ще в епоху Відродження. Але хоча історія виникнення тальятелле йде в століття, в нашій країні вона стала популярна не так вже й давно. Тальятелле - тонкі і плоскі смужки з яєчного тесту шириною від 5 до 8 мм. Тальятелле готують зі свіжих інгредієнтів, подають з густими соусами, такими як бешамель, болоньєзе, додають горіхи і гриби, готують їх з різноманітними сортами сирів, томатами і базиліком.

Я сьогодні розповім вам, як приготувати тальятелле з білими грибами. Приготування такої страви геть проста. Тальятелле з білими грибами виходить дуже смачним, паста добре просочується вершковим соусом в доповненні з білими грибами.

Щоб приготувати тальятелле з білими грибами, вам потрібно:

тальятелле - 250 г
гриби білі - 250 г
вершки 10% жирності - 150 мл
часник часточки - 2 шт.
олія оливкова - 2 ст.л.
сир пармезан - 50 г
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком
зелень - за смаком

Як приготувати тальятелле з білими грибами:

1. Насамперед слід почистити, помити і проварити гриби. Варити потрібно не менше 30 хвилин. Після варіння гриби дістати з води і викласти на тарілку, остудити. Нарізати білі гриби шматочками.
2. На плиту поставити каструлю з водою, посолити воду за смаком і довести до кипіння. Часник почистити, помити і роздавити за допомогою ножа на обробній дошці. Часник дрібно нашаткувати.
3. Поки вода гріється, поставити на плиту сковороду, влити оливкове масло (можна використовувати будь-яке олію) і розігріти. У розігрітій сковороді обсмажити часник протягом хвилини. Додати гриби і смажити 5-7 хвилин, помішуючи.
4. У сковороду влити вершки і довести до кипіння, варити до густоти на слабкому вогні.
5. Коли вода в каструлі закипить, всипати тальятелле і варити, помішуючи до стану аль денте. Аль денте позначає ступінь готовності макаронних виробів. Італійці люблять, щоб усередині вони залишалися трохи твердоватим, це і називається аль денте. Тому під час варіння потрібно постійно пробувати пасту, і в момент, коли паста всередині ще зберігає деяку пружність, її потрібно відразу відкинути на друшляк, а потім відправити в сковороду до соусу.
6. Тальятелле відправити в сковороду до соусу з грибами, добре перемішати і відключити плиту. Натерти пармезан на тертці. Можна, звичайно, взяти і простий твердий сир.
7. Зелень вимити і нарвати руками.
8. Розкладаємо Тальятелле з білими грибами по тарілках і посипаємо натертим пармезаном і зеленню, подаємо відразу до столу.

Приємного вам апетиту!

Підкова із шоколадної мастики
Печиво Підкова