салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Сирний суп пюре в мультиварці

2 лютого 2014


Назва «суп-пюре» говорить сама за себе - всі інгредієнти цієї страви часто повністю перетирають в кашку і розводять бульйоном. Такі супи легкозасвоювані, тому зазвичай включаються в дієтичне і дитяче меню. При приготуванні супів-пюре зазвичай не виникає особливої ??складності, але ще простіше буде приготувати таку страву, скориставшись мультиваркою.

Щоб приготувати сирний суп-пюре в мультиварці, вам знадобиться:

філе куряче - 2 шт.
сир плавлений - 1 уп.
картопля - 1 шт.
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
Рис - ? мультістакана
олію соняшникову - 1,5 ст.л.
кріп - 2 гілочки
сіль - 1 ч.л.
перець чорний мелений - 1/8 ч.л.
часник - 2 зубчики
базилік -? ч.л.
вода - 1,5 л

Як приготувати сирний суп-пюре в мультиварці:

1. Готувати блюдо будемо в мультиварці Panasonic SR-TMH10.
2. Воду (750 мл) кип'ятимо і розчиняємо в ній 1 ч.л. солі, відправляємо в мультиварку.
3. Куряче філе беремо середньої величини, кожне близько 220 грам, закладаємо в мультиварку. Закриваємо кришку. Виставляємо режим Варка на пару на 20 хвилин. Важливо, щоб води ви наливали не більше вищевказаного - максимум 750 мл, інакше при варінні рису в окропі вона може втекти через клапан. Якщо ж ви в мультиварку вливали воду кімнатної температури, то розраховуйте на те, що мультиварка ще додатково буде доводити воду до кипіння, а це ще близько 20 хвилин.
4. Цибулю беремо середньої величини, близько 150 грам. Нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо на сковороду з розігрітим соняшниковою олією.
5. Потім беремо морква маленького розміру, близько 90 грам. Очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками (або можна натерти на крупній тертці). Відправляємо до цибулі на сковорідку. Стежимо за вмістом сковороди, коли морква розм'якшиться - зажарка готова.
6. Рис беремо бажано круглий, для каш, я брала «Кубань» від Містраль, близько 70 грам. Промиваємо гарненько, 3-4 рази.
7. До цього моменту повинен прозвучати сигнал про готовність курки. За сигналом відкриваємо кришку.
8. Витягуємо курку з мультиварки м'якою лопаткою, намагаємося якомога обережніше виймати, так як все дуже гаряче.
9. Тут же засипаємо в мультиварку рис. Намагаємося все це робити обережно, але дуже швидко, щоб не падала температура і не було зайвих витрат часу на нагрів води до кипіння. Закриваємо кришку, виставляємо режим Варка на пару на 10 хвилин. Якщо ж вода за цей час встигне трохи охолонути, то потрібно враховувати, що це додатковий час на нагрів води до кипіння, тобто близько 5 хвилин.
10. Тим часом беремо картопля (середньої величини, близько 150 грам), нарізаємо тонкими скибочками, близько 3-5 міліметрів. Якщо наріжете скибочки тонше - картопля розвариться в пюре, товщі - буде довше проварюють.
11. Викладаємо картоплю в сталеву миску, змочену водою, щоб картопля відправити у мультиварку одним рухом. Поверх картоплі викладаємо плавлений сир, так зручніше буде відразу додати весь сир в мультиварку, а не по чайній ложці. В упаковці 200 грам, я брала «Віолу», вона буде погостріше «хохланд».
12. За цей час курка вже охолола, нарізаємо її дрібними кубиками.
13. Рис вже якраз повинен за цей час приготуватися, за сигналом готовності відкриваємо кришку і швиденько додаємо в каструльку мультиварки зажарку (цибулю з морквою), нарізану курку, картоплю і плавлений сир, дрібку чорного перцю. Все це робимо дуже швидко, щоб не знижувалася температура води. Виставляємо режим Варка на пару на 15 хвилин. Знову враховуємо додатковий час близько 10-15 хвилин на те, щоб нагрілося спочатку весь вміст мультиварки до точки кипіння.
14. Залишилося підготувати приправи. Кріп нарізаємо дуже дрібно (якщо берете свіжий, це близько 7 грам), якщо берете сухий (1/2 чайної ложки), то товчемо в ступі. Часник не обов'язковий в цьому рецепті, кладемо за бажанням, якщо кладете, то очищаємо від верхнього шару шкірки, видавлюємо. Базилік взагалі за рецептом не кладуть, тут вже дивіться самі, за бажанням.
15. Чекаємо, поки надійде сигнал про готовність вмісту мультиварки. За цим сигналом - відкриваємо кришку і спостерігаємо інтенсивне кипіння. Швиденько відправляємо другу половину води (750 мл), бажано окріп. Потім відправляємо туди ж кріп, часник і базилік, все розмішуємо. Виставляємо режим Гасіння на 1:00. Ця година у нас повністю вільний, просто очікуємо сигналу. За цей час можна відпочити або зайнятися чимось іншим. Знову ж таки, якщо ви заливали НЕ окріп, то слід очікувати трохи більше часу, ніж годину.
16. Якщо ви знаєте, що весь обсяг приготованого супу ви відразу не з'їсте, то суп можна прокип'ятити в режимі Варка на пару - 1 хвилину.

Блюдо готове!

Складність: середня

Час приготування: 2:00 30 хвилин

Смачного!

Торт Шоколадний Пинчер
Листковий салат з креветками і авокадо