салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Свинячі реберця в подвійному маринаді

21 листопада 2013


Всі ми любимо і знаємо тепер багато цікавого і смачного про реберцях, спеції надають їм особливий смак і гостроту. Готують їх здебільшого на грилі, ми будемо робити нескладний варіант - запікати в духовці.

Реберця в продажу можна знайти в наступних прдставленіях: ребра дорослої свині, ребра молодого поросяти (їх називають бебі-ребра), ребра, які беруться з частини, розташованої ближче до хребта під корейкой. Інша частина називається вже спайер-ребра (Spare Ribs) і також використовується в кулінарії. Бебі-ребра смачніші і ніжні, за вартістю зазвичай дорожче інших. Спайер-ребра жирніше і соковитіше, але, на мій погляд, вони на любителя, їх довше треба прожовувати, мені, наприклад, більше до душі ребра молодого поросяти.

Щоб приготувати свинячі реберця в подвійному маринаді, нам знадобиться:

для маринаду рідкого:
коричневий цукор - чверть склянки
яблучний оцет - 2 ст.л.
цибулю, порізати дрібно - 2 ст.л.
часник, порізати дрібно - 1 часточка
сіль і мелений чорний перець
2 пари ребер по 2-2,5 кг
пакет для маринування
Я брала одну пару ребер, відповідно маринад можна скоротити наполовину
сухий маринад:
коричневий цукор - 0,5 ст.
чилі (суха спеція, порошком) - 1 ст.л.
часникова спеція, порошком - 1 ст.л.
цибульна спеція, порошком - 1 ст.л.
сіль селери, спеція порошком - 1 ч.л.
насіння селери, суха спеція (не плутати з насінням для розсади) - 1 ч.л.
кайенский перець - чверть чайної ложки
сіль і свіжий мелений чорний перець
кетчуп - 1 ст.

Як приготувати свинячі реберця в подвійному маринаді:

Нам буде потрібно розрізати кожну пару на половинки для зручності.
1. Приготуємо маринад рідкий спочатку. Змішаємо коричневий цукор, оцет, цибуля, часник, сіль і перець за смаком. Відставимо убік.


2. Свинячі ребра покладемо м'ясної частиною вниз, а мембранної - вгору. Між мембранами гострим ножем зробимо невеликі надрізи як на фото.


3. У пакет з целофану викладемо ребра і зверху поллємо маринадом так, щоб маринад був з обох сторін.

Закриваємо щільно і кладемо в холодильник на ніч.


4. Приготуємо сухий маринад: змішаємо в ємності коричневий цукор, чилі, часникову і цибульну спеції, сіль селери і насіння селери, кайенский перець, сіль і чорний перець за смаком.


5. Дістанемо з холодильника свинячі реберця. Обтираємо приготовленою сумішшю на листі з фольговим покриттям. Ставимо в розігріту духовку на 160 градусів на 90 хв.


Для швидкості можна збільшити температуру до 180 градусів і прикрити ребра зверху фольгою. Запікати годину.
6. Дістанемо свинячі ребра з духовки, злегка дамо охолонути і пензликом змажемо всі сторони кетчупом.

Повернемо в духовку і поставимо ще на годину, прикривши фольгою.
7. Готові ребра розрізаємо на порції. Подаємо до столу.

Смачного.

Cтейк Піццаола
Прянощі, їх застосування в кулінарії