салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Свекольнік в мультиварці

18 травня 2014


Свекольнік - це давно відоме і всіма улюблене блюдо. Свекольнік в мультиварці - це новий спосіб приготування цієї страви, яке напевно по достоїнству оцінять ваші близькі. Свекольнік містить багато різних вітамінів, він неймовірно корисний для здоров'я і при цьому легко засвоюється нашим шлунком. Дієтологи рекомендують обов'язково раз на день є якесь рідке блюдо, будь то борщ, борщ або суп, тим більше, що для хорошої господині приготувати таку страву не складе особливих труднощів.

Свекольнік - це справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Сама буряк дуже корисна, вона позитивним чином впливає на кров, піднімає рівень гемоглобіну. Зелень теж містить багато вітамінів, а, наприклад, зелений лук, який ми додаємо в борщ, є ще й хорошим засобом для профілактики захворювань, що викликаються вірусами і бактеріями. У м'ясі та інших овочах, що входять до складу свекольника, також міститься величезна кількість поживних речовин, без яких не може обійтися наш організм.

Щоб приготувати борщ в мультиварці, вам знадобиться:

буряк - 2 шт.
м'ясо - 300 г
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
помідори - 1 шт.
лимонний сік - 1 ч. л.
картопля - 2 шт.
масло рослинне - 2 ст.л.
сіль, перець чорний - за смаком
зелень - за смаком
вода - 1 л

Як приготувати борщ в мультиварці:

1. Проварюємо у воді м'ясо, при цьому перший бульйон можна злити, щоб борщ не був занадто жирним. Вода повинна закипіти, після цього дайте м'ясу проваритися кілька хвилин.
2. Далі чистимо цибулю і моркву. Цибулю дуже дрібно ріжемо, а моркву натираємо на тертці.
3. Змащуємо мультиварку маслом і обсмажуємо в ній морква з цибулькою.
4. Ріжемо дрібно помідор і теж додаємо в мультиварку.
5. Своїм та чистимо картоплю. Після нарізаємо його і теж додаємо до інших овочів в мультиварку.
6. Додаємо в мультиварку м'ясо і воду. Від кількості доданої води буде залежати густота свекольника.
7. Буряк чистимо, розрізаємо на 4 частини і кладемо в мультиварку.
8. Протягом однієї години все тушкуємо, потім нарізаємо м'ясо дрібними шматками, а буряк тремо на дрібній тертці.
9. Всі варимо протягом 5 хвилин і за хвилину до закінчення приготування додаємо зелень і лимонний сік.

Буряк і зелень кладемо в кінці, щоб вони не втратили колір і вітаміни. У борщ можна покласти майонез або сметану за смаком.

Приємного всім апетиту!

Бутерброди з оселедцем і лимоном
Свекольнік з рибою