На головну |
Останнім часом полюбила селера, в ньому все дуже корисно - і зелень, і стебло, і корінь (хоча корінь за зовнішнім виглядом більше схожий на ріпку). Зелень селери чудово підходить для засолювання і для салатів, стебло дуже хороший і в свіжому вигляді, а корінь є основним інгредієнтом знаменитих голлівудських супів для схуднення.
У нашому супі ми будемо використовувати стебло селери, у нього дуже яскравий, але кілька різкуватий смак, і термічна обробка його дещо пом'якшує.
У багатьох дієтах забороняється варити суп на м'ясному бульйоні, але щоб він виходив ситним, я вважаю, м'ясо все-таки має бути присутнім! І фрикадельки в цьому випадку чудова альтернатива!
Тому хочу запропонувати вам рецепт смачного й корисного супу з фрикадельками і селерою.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 225 ккал
Як приготувати суп з фрикадельками і стеблом селери.
1. Очищаємо всі овочі. Гарненько моєму. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо в сотейнику на рослинному маслі до золотистого кольору.
2. Нарізаємо картопля невеликими шматочками. Кладемо в каструлю з холодною водою і варимо до напівготовності. Натираємо моркву на великій тертці.
3. Цибулю ділимо на дві частини і викладаємо на тарілку. Морква в тому ж маслі пасеруємо до готовності.
4. У цей час приготуємо фрикадельки. У зручній посуді змішуємо фарш, половину пасеровані цибулі, яйце, сіль, часник, пропущений через прес, і спеції.
Щоб фрикадельки не розчинялися, додаємо у фарш 1 ст.ложку борошна або манки.
5. Нарізаємо селера і обсмажуємо до готовності на повільному вогні.
6. До картоплі додаємо варитися фрикадельки. Чайною ложкою, змоченою в холодній воді, або просто руками формуємо маленькі кульки і акуратно занурюємо їх в киплячий бульйон.
7. Нарізаємо зелень. Змішуємо в каструлі всі інгредієнти, додаємо сіль і спеції за бажанням. Варимо ще 10-15 хвилин на слабкому вогні. Даємо супу трохи настоятися і можна подавати!
Смачного!