На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Суп з фрикадельками і стеблом селери

29 грудня 2014


Останнім часом полюбила селера, в ньому все дуже корисно - і зелень, і стебло, і корінь (хоча корінь за зовнішнім виглядом більше схожий на ріпку). Зелень селери чудово підходить для засолювання і для салатів, стебло дуже хороший і в свіжому вигляді, а корінь є основним інгредієнтом знаменитих голлівудських супів для схуднення.
У нашому супі ми будемо використовувати стебло селери, у нього дуже яскравий, але кілька різкуватий смак, і термічна обробка його дещо пом'якшує.
У багатьох дієтах забороняється варити суп на м'ясному бульйоні, але щоб він виходив ситним, я вважаю, м'ясо все-таки має бути присутнім! І фрикадельки в цьому випадку чудова альтернатива!
Тому хочу запропонувати вам рецепт смачного й корисного супу з фрикадельками і селерою.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  50 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 225 ккал


Щоб приготувати суп з фрикадельками і стеблом селери, вам знадобиться:

  • картопля - 3 шт.
  • морква - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • вода - 1,5-2 л
  • часник - 1-2 зубчики
  • яйце - 1 шт.
  • стебло селери - 1 шт.
  • фарш - 300-400 г
  • манка або борошно - 1 ст.л.
  • зелень свіжа або сушена
  • сіль, спеції - за смаком
  • масло рослинне - для смаження

Як приготувати суп з фрикадельками і стеблом селери.

  1. 1. Очищаємо всі овочі. Гарненько моєму. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо в сотейнику на рослинному маслі до золотистого кольору.

  2. 2. Нарізаємо картопля невеликими шматочками. Кладемо в каструлю з холодною водою і варимо до напівготовності. Натираємо моркву на великій тертці.

  3. 3. Цибулю ділимо на дві частини і викладаємо на тарілку. Морква в тому ж маслі пасеруємо до готовності.

  4. 4. У цей час приготуємо фрикадельки. У зручній посуді змішуємо фарш, половину пасеровані цибулі, яйце, сіль, часник, пропущений через прес, і спеції.

  5. Щоб фрикадельки не розчинялися, додаємо у фарш 1 ст.ложку борошна або манки.

  6. 5. Нарізаємо селера і обсмажуємо до готовності на повільному вогні.

  7. 6. До картоплі додаємо варитися фрикадельки. Чайною ложкою, змоченою в холодній воді, або просто руками формуємо маленькі кульки і акуратно занурюємо їх в киплячий бульйон.

  8. 7. Нарізаємо зелень. Змішуємо в каструлі всі інгредієнти, додаємо сіль і спеції за бажанням. Варимо ще 10-15 хвилин на слабкому вогні. Даємо супу трохи настоятися і можна подавати!

  9. Смачного!

Смачну каву для новорічного столу: 2 рецепта
Салат з овочів на новорічний стіл
© 2015-2022  mycooking.pp.ua