салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Суп з домашньою локшиною, куркою і селерою в мультиварці

3 березня 2015


Курячий суп з вермішеллю або іншими макаронними виробами ми готуємо досить часто. Лише деякі господині не шкодують часу і сил на те, щоб приготувати домашню локшину. І абсолютно правильно роблять, тому що смак домашньої локшини дуже відрізняється від покупної. Спробуйте хоч раз, і ви самі в цьому переконаєтеся.
Домашня локшина дуже зручна тим, що її можна наготувати заздалегідь, висушити, а потім використовувати в міру потреби, наприклад, зварити курячий суп з домашньою локшиною для дітей. А дорослим напевно сподобається суп з локшиною удон - Чи не найпопулярніше перше блюдо в Японії. Ну, а щоб урізноманітнити своє меню, приготуйте суп-локшину з плавленим сиром.

Кількість порцій: 12
Час приготування:  3 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 385 ккал


Щоб приготувати суп з домашньою локшиною, куркою і селерою в мультиварці, вам знадобиться:

  • для бульйону:
  • курка 1,8- 2 кг
  • вода - 3 л
  • цибуля ріпчаста - 1 головка (невелика)
  • морква - 1 шт.
  • селера черешкова - 1-2 шт.
  • масло вершкове - 20 г
  • сіль, перець чорний мелений, чебрець сушений - за смаком
  • зелень кропу і петрушки - для подачі
  • для локшини:
  • яйця - 1 шт.
  • молоко - 50 мл
  • борошно - 200 г + на розкочування
  • сіль дрібна - 0,5 ч.л.

Як приготувати суп з домашньою локшиною, куркою і селерою в мультиварці.

  1. 1. Спочатку займемося приготуванням локшини. Для цього в мисці змішуємо яйце з молоком, солимо і як слід збиваємо виделкою.
    2. Просіваємо в миску борошно і вимішуємо тісто. Тісто поміщаємо в поліетиленовий пакет або накриваємо миску вологим рушником і на 1:00 прибираємо в холодильник.
    3. Присипаємо борошном робочу поверхню і після години розгортає тісто в дуже тонкий пласт, 1-1,5 мм.
    4. Кілька разів складовими пласт готового тіста, потім скручуємо його, як рулет, і гострим ножем нарізаємо локшину. Для просушування розкладаємо локшину в один шар на горизонтальній поверхні.
    5. Поки локшина сохне, займемося приготуванням бульйону. Курку промиваємо, розрубуємо на великі шматки і викладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо водою і включаємо режим варіння супу на півгодини, потім ще на годину встановлюємо режим гасіння.
    6. Після сигналу дістаємо готову курку з бульйону і відокремлюємо м'ясо від кісток. З поверхні бульйону видаляємо зайвий жир, м'ясо повертаємо в бульйон.
    7. Тепер можна приступати безпосередньо до приготування супу. Цибулю дрібно нарізаємо, морква або нарізаємо так само дрібно, або натираємо на крупній тертці і обсмажуємо разом з цибулею на вершковому маслі. Селера очищаємо і нарізаємо кружальцями.
    8. У мультиварки включаємо режим «Варка» і, коли бульйон закипить, викладаємо в нього обсмажену цибулю з морквою, селера, підсохлу локшину і спеції. Варимо близько 10 хвилин, поки локшина НЕ спливе, потім відключаємо мультиварку і даємо супу настоятися хвилини 2-3.
    9. При подачі посипаємо суп дрібно нарізаними кропом і петрушкою.

  2. Смачного!

Пиріг з сосисками, сиром і яйцем в мультиварці-скороварці
Швидке печиво з листкового тіста Равлик з фундуком і кешью