салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Судак по-Ленкоранський
 - Дуже смачна страва, особливий колорит якому додає чудова суміш волоських горіхів і зерен граната для фарширування. Звична риба набуває абсолютно нові смакові відтінки.

Судак по-Ленкоранський готується з наступними інгредієнтами:
- Судак (сазан, щука або інша річкова риба) - 1 кг
- Очищені волоські горіхи - 1 стакан
- Цибуля ріпчаста - 8 шт.
- Гранати - 2 шт.
- Перець чорний мелений - за смаком
- Топлене вершкове масло - 2 ст. ложки
- Зелень і лимон для прикраси.

Судак по-Ленкоранський готується наступним чином:
1. Рибу почистіть, випатрайте, добре промийте і натріть з обох сторін сіллю і перцем.
2. Дрібно наріжте цибулю і змішайте його з рубаними волоськими горіхами і зернами граната.
3. Цією сумішшю нафаршируйте черево риби і з'єднайте його краю шпажками.
4. Змастіть деко вершковим маслом, укладете на нього фаршировану рибу і запікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 220 ° С 30-40 хвилин.

Перш ніж подавати судак по-Ленкоранський на стіл, вийміть шпажки і прикрасьте рибу скибочками лимона і дрібно нарізаною зеленню.

Смачного!