салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Солянка в горщиках

13 квітня 2014


Солянка в горщиках готується швидко і виходить смачною і ситної. Це густе, поживна страва можна їсти і в гарячому, і в холодному вигляді, відразу після приготування або на наступний день - коли солянка настоїться, вона виходить ще смачніше.

Щоб приготувати солянку в горщиках, знадобляться такі інгредієнти:
- Готовий бульйон з м'яса або птиці
- По 200 г шинки, копченостей, вареного м'яса - чим більше сортів, тим смачніше
- 2-3 великі цибулини
- 2 солоних огірки середнього розміру
- 1 солодкий перець (краще червоний - для краси)
- 0,5 склянки томатної пасти
- Спеції - за смаком
- Каперси
- Маслини
- Лимон
- Сметана
- Зелень.

Солянка в горщиках готується наступним чином:
1. Нарізаний кубиками цибулю припустіть до м'якості на сковороді або в глибокому сотейнику.
2. Додайте солоні огірки, очищені від шкірки і нарізані кубиками, і нарізаний тонкими смужками перець, трохи потомите на вогні.
3. Додайте нарізані м'ясопродукти і тушкуйте деякий час при постійному помішуванні, потім додайте томатну пасту і тушкуйте ще 5 хв.
4. Розкладіть готову масу по порційних горщикам (до половини), залийте бульйоном і поставте в попередньо розігріту духовку на 10 хв.
5. Перед подачею на стіл зніміть кришечки, додайте в солянку кружок лимона без шкірки, кілька маслин і каперсів, ложку сметани і посипте свіжою зеленню.

Смачного!

Курка з в'яленими томатами
Фріттата з капустою калі