салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Солянка м'ясна в мультиварці

10 травня 2014


Всі ми знаємо про те, що в мультиварці можна з легкістю приготувати апетитний сніданок, обід або вечерю. Готує необхідні продукти, закладаєш в чашу, вибираєш потрібний режим і через деякий час насолоджуєшся чудесним стравою.

А тепер уявіть, яким смаком і ароматом буде володіти м'ясна солянка, приготована в мультиварці! Блюдо це багате і насичене саме по собі, а нудячись в чудо-приладі, воно і зовсім стає просто чарівним, таким, від якого неможливо відірватися до останньої ложки!

Отже, сьогодні готуємо дивовижно смачну солянку м'ясну в мультиварці!

Щоб приготувати солянку м'ясну в мультиварці, вам знадобиться:

яловичина (або телятина) - 600 г
м'ясне асорті (буженина, шинка, мисливські ковбаски і т.п.) - 400 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
морква - 2 шт.
огірки солоні - 250 г
томатна паста - 4 ст. л.
лавровий лист - 3-4 шт.
олія соняшникова
перець чорний мелений
сіль

Як приготувати солянку м'ясну в мультиварці:

1. Яловичину ретельно вимити під проточною водою. Покласти м'ясо в чашу мультиварки, залити водою і варити протягом 1,5 годин, використовуючи режим «Суп».
2. Поки вариться м'ясо і бульйон, потрібно зайнятися підготовкою необхідних нам овочів.
3. Ріпчасту цибулю і моркву почистити, промити, обсушити. Цибулю нарізати маленькими кубиками, моркву натерти на середній тертці або також нарізати маленькими кубиками.
4. Солоні огірки очистити від шкірки (якщо для засолювання використовувалися молоді огірочки і шкірка досить м'яка, можна не очищати), нарізати кубиками або соломкою.
5. М'ясне асорті також нарізати соломкою або кубиками.
6. Коли м'ясо звариться, витягнути його з мультиварки і викласти на тарілку, щоб остудити. Бульйон ретельно процідити в окрему чисту ємність.
7. Чашу мультиварки гарненько вимити.
8. Включити електроприлад в режим «Випічка», налити в чашу невелику кількість соняшникової олії і обсмажити ріпчасту цибулю з морквою.
9. Викласти до обсмаженою овочам нарізане м'ясне асорті, перемішати і готувати ще 4-5 хвилин.
10. Додати в майбутню солянку солоні огірки і томатну пасту. Гасити протягом 5 хвилин.
11. Отварную яловичину нарізати маленькими кубиками і викласти в чашу мультиварки.
12. Всі інгредієнти посолити і поперчити за смаком, після чого залити процідженим м'ясним бульйоном.
13. Додати в суп кілька лаврових листочків, знову включити режим «Суп» і варити страву протягом 20 хвилин.
14. По закінченню приготування дати супу настоятися під кришкою 10-15 хвилин, після чого можна подавати на стіл.

У м'ясну солянку ви можете додати копчений курячий стегенце, балик, сирокопчену ковбасу, карбонат та інші смачні речі. Слід пам'ятати про те, що чим більше різноманітних інгредієнтів у солянці, тим вона смачніше і ароматні!

У процесі приготування в даний суп можна додати невелику кількість (не більше ніж? Ст.) Огіркового розсолу. Це додасть страві додаткову смакову нотку з приємною кислинкою.

Перед подачею на стіл в кожну тарілку з м'ясною солянкою потрібно покласти маслини (2-3 штучки), скибочка або кружок лимона (хто як любить), свіжу дрібно нарізану петрушку і сметану. Буде дуже смачно!

Приємного вам апетиту!

Суп-пюре з солодкого перцю
Рецепт смачного шашлику з баранини