салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Солоні помідори в бочці

1 серпня 2015


Наші предки солили помідори в бочках. Солоні помідори в бочці
виходили напрочуд смачними. Сьогодні, коли багато переїжджають за місто, у власні будинки і котеджі, непогано було б відродити цю традицію, щоб протягом всієї холодної пори року годувати свою сім'ю смачними помідорами, а головне, без всяких консервантів.

Щоб приготувати на зиму солоні помідори в бочці, необхідні такі інгредієнти:
- Помідори - 10,6 кг
- Кріп - 150-200 г
- Листя чорної смородини - 100 г
- Листя петрушки і селери - 40 г
- Гіркий стручковий перець - 2 г (або 10 г свіжого)
- Розсіл - 7,5 л (для приготування 6% -ного розсолу - 60 г солі на 940 мл води, для 7% -ного - 70 г солі на 930 мл води)
- За бажанням: майоран, листя хрону, лавровий лист і інші прянощі

Солоні помідори в бочці заготовлюються наступним чином:
1. Переберія пряну зелень (кріп, петрушку, селеру), видаліть пожовкле листя і потовщені стебла, промийте, дайте воді стекти, розріжте зелень на шматочки довжиною 10 см. Вимийте гіркий стручковий перець і розріжте його навпіл.
2. Якщо дерев'яна тара виготовлена ??з м'яких порід дерева, то додайте свіжі дубові і вишневі листки.
3. Покладіть в бочку прянощі і помідори і залийте їх остудженим розсолом. Фортеця розсолу залежить від ступеня зрілості помідорів. Для зелених, дрібних бурих і рожевих помідорів береться 6% -ний розсіл, для червоних і великих бурих - 7% -ний.
4. Заповнену бочку потрібно витримати добу при температурі 18-20 ° С, потім переставити бочку в прохолодне місце з температурою не вище 5-6 ° С. Через кілька днів перевірте, чи немає течі, при необхідності долийте розсолу. Після закінчення бродіння розсіл повинен бути досить прозорим, допустимо лише невелике помутніння від присутності молочнокислих бактерій. Зберігати Солоні помідори в бочці при температурі від 0 до + 4 ° С.

Смачного!

Смажена картопля в мультиварці від улюбленого
Варення з чорною смородиною: 2 рецепта