салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Скумбрія, запечена з овочами в духовці

21 вересня 2014


Хто хоч раз пробував скумбрію, і далі не відмовляє собі в задоволенні пробувати її в різних варіаціях. Моя мама часто робить соління скумбрії в розсолі, І це виходило дійсно смачніше, ніж у магазині. А ось чи пробували ви цю ж рибку, запечену з овочами? Ні? Тоді я просто зобов'язана поділитися з вами рецептом цього дивного блюда.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  45 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 285 ккал


Щоб приготувати скумбрію, запечену з овочами в духовці, вам знадобиться:

  • скумбрія - 2 шт.
  • кабачки - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • сметана - 3 ст.л.
  • помідори - 1 шт.
  • сир твердий - 100 г
  • перець горошком - 3-4 шт.
  • сік лимона - 1 ст.л.
  • сіль за смаком

Як приготувати скумбрію, запечену з овочами в духовці.

  1. 1. Скумбрію розморожуємо, потрошимо. Ріжемо на кілька шматків, які натираємо сіллю і товченим перцем. Поливаємо скумбрію соком лимона і перемішуємо. Залишаємо на деякий час, щоб сік добре вбрався.
    2. Очищаємо від шкірки кабачок і цибулю. Нарізаємо овочі півкільцями.
    3. Помідори промиваємо та нарізаємо невеликими часточками.
    4. У форму для запікання укладаємо скумбрію, перемішану з цибулею і кабачками. Поверхня змащуємо сметаною і зверху викладаємо помідори. За смаком додаємо сіль.
    5. Відправляємо форму з рибою і овочами в духовку, попередньо розігріту, і запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Хвилин через 10 після початку приготування посипаємо блюдо тертим сиром. Як тільки сир повністю розплавиться, виймаємо з духовки, перекладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу.

  2. Смачного!

Долма з рисом і м'ятою
Скалопіне зі свинини з каперсами