салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Шоколадний веганські торт-мус без випічки

17 квітня 2015


Нещодавно я відкрила для себе чудесного кондитера, приголомшливо красиву дівчину і дуже талановитого автора рецептів і книг, та плюс ще й фотографа в одній особі - Лінду Ломеліно і її блог. Блог цей спочатку був не знаю якою мовою, але подальші рецепти донині ця «фея» пише англійською. Завдяки цьому факту я можу показати вам її рецепти. Перший з них - цей торт. Мене особисто він вразив, і я його обов'язково буду готувати. Поки не вистачає начиння. Кусаю лікті, але терплю ...

Цей торт позбавлений глютену, молочних продуктів і яєць.

Виходить один невеликий торт діаметром 18 см. Якщо ви хочете торт побільше, збільште кількість інгредієнтів вдвічі.

Інгредієнти.

Основа

0,5 чашки (100г) фініків без кісточки
0,5 чашки (85г) мигдалю
0,25 чашки (25г) кокосової стружки
1 ст.л. порошку какао
дрібка солі
0,5-1 ст.л. еспресо або міцної кави

Начинка

0,5 чашки (85г) кешью, замочених на ніч у воді і потім просушених
3 ст.л. кокосового молока (жирного)
2 ст.л. порошку какао
2-3 ст.л. кленового сиропу (для смаку)
0,5 ст.л. арахісового масла
3 ст.л. еспресо або міцної кави
1 банан

Шоколадний соус

1 ст.л. кокосового масла
1 ст.л. порошку какао
0,5 ст.л. кленового сиропу

Присипка

Порошок какао
Рубані фісташки або горіхи на вибір
Кокосова стружка

Інструкції.

1. Злейте фініки теплою водою на 15 хвилин, потім злийте воду і просушіть фініки. Покладіть мигдаль в чашу блендера і добре подрібніть його пульсуючими рухами. Додайте фініки, кокос, порошок какао, сіль і продовжуйте пульсуючі рухи ножів, поки всі інгредієнти не зберуться в однорідний грудку. Якщо маса дуже густа, додайте еспрессо і продовжите пульсуючі рухи, поки маса не стане гладкою.

2. Розподіліть отриману суміш по дну рознімної форми діаметром 15-18 см, вистеленную харчовою плівкою (якщо у вас немає рознімної форми, використовуйте одноразову форму для пирога з тонкої жерсті або звичайну форму для пирогів, вистилає її попередньо пергаментом). Поставте форму з основою в морозильник, поки ви готуєте крем-мус.

3. Покладіть кокосове масло, кокосове молоко, порошок какао, кленовий сироп, арахісове масло і кави в сотейник і обережно прогрівайте, поки суміш стане однорідною і всі крупинки в ній розчиняться.

4. Перелийте вміст сотейника в чашу блендера. Туди ж відправте банан і кешью. Подрібніть так гладко, як зможете. Вилийте начинку на основу, накрийте пластиковою плівкою і заморожуйте 2-4 години або поки маса не застигне.

Після того ка суміш застигла, я зазвичай ставлю торт в холодильник, і він відмінно там зберігається. Він більше мохож на торт-мус. Смакота! Загалом, якщо ви будете їсти торт день або два, можете зберігати його в холодильнику, якщо довше - ставте в морозильник.

Шоколадний соус

Змішайте всі інгредієнти в невеликій каструльці. Залиште трохи порошку какао, щоб присипати торт під шоколадним соусом. Зверху нанесіть соус. На соус викладіть півмісяцем рубані фісташки, змішані з кокосовою стружкою.

Якщо ви хочете скоріше зробити торт, ви можете залити кешью окропом і витримати одну годину замість цілої ночі.

І прекрасні фото.

Стейк зі свинини по-французьки
Макарони спагетті з песто і кедровими горішками