салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Сьогодні хочу поділитися з вами дуже цікавим рецептом щуки, тушкованої з хріном. Хрін активно застосовується в кулінарії ще з часів стародавніх греків і римлян, а в російській кухні без нього неможливо уявити багато страви і заготовки на зиму. Хрін має у своєму складі величезна кількість корисних речовин, вітаміну С в хроні, наприклад, в 5 разів більше, ніж у цитрусових. Тому варто зробити засолку хрону на зиму, Щоб цілий рік у вас був цей корисний продукт під рукою. Дуже смачно можна приготувати соус на майонезі з хріномабо солоні опеньки з хріном на зиму. А з рибою хрін поєднується просто ідеально!

Кількість порцій: 5
Час приготування:  1 ч. 15 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 335 ккал


Щоб приготувати щуку тушковану з хроном, вам знадобиться:

  • щука - 500 г
  • масло вершкове - 40 г
  • сметана - 0, 5 ст.
  • корінь хрону - 0,5 шт.
  • оцет 9% - 1 ст. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • масло рослинне - для смаження
  • картопля - 600 г

Як приготувати щуку тушковану з хріном.

  1. 1. Спочатку потрібно почистити рибу, зняти луску, розрізати черево і випатрати нутрощі, відрізати голову і гарненько промити тушку щуки зсередини і зовні.
    2. Тушку щуки нарізати порційними шматочками, посолити і поперчити кожен шматочок риби.
    3. Хрін почистити, вимити і натерти на тертці. Сковороду поставити на вогонь, влити рослинне масло і розігріти. Зменшити вогонь і всипати хрін, злегка обсмажити, зняти з вогню.
    4. У каструлю скласти шматочки риби, зверху викласти обсмажений хрін і рівномірно розподілити по рибі.
    5. Покрити рибу рівним шаром сметани.
    6. Каструлю з рибою поставити на помірний вогонь і тушкувати до готовності під закритою кришкою.
    7. Готову тушковану щуку перекласти на блюдо.
    8. У залишилася після гасіння сметану в каструлі додати вершкове масло, оцет і цукор, добре перемішати.
    9. При подачі рибу на блюді полити заправкою з сметани, можна посипати подрібненою зеленню і подати до столу. Найкраще до такої риби на гарнір підійде відварну картоплю.

  2. Приємного вам апетиту!