салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Шаурма з куркою по-домашньому

25 травня 2015


Весна - літо, час теплих деньків, а значить - виїзд на природу і пікніки. Ось і мої хлопчики частенько просять влаштувати їм пікнік просто у дворі. Для цих випадків чудово підійде апельсиновий напій на сироватці і шаурма по-домашньому, покроковий рецепт якої я і хочу вам зараз запропонувати.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 500 ккал


Щоб приготувати шаурму з куркою по-домашньому, вам знадобиться:

  • лаваш - 3 великих листа
  • куряче філе - 400 г
  • морква - 140 г
  • капуста - 120 г
  • помідори - 150 г
  • сир - 120 г
  • цибуля ріпчаста - 80 г
  • соус соєвий - 40 мл
  • заправка для моркви - 2 ч.л.
  • олію соняшникову - 1,5 ст.л.
  • оцет яблучний - 30 мл
  • часник - 1 зубчик
  • сіль морська, приправи - за смаком
  • для соусу:
  • соус томатний - 120 г
  • соус Теріякі - 1 ч.л.
  • майонез - 60 г
  • часник - 1 зубчик

Як приготувати шаурму з куркою по-домашньому.

  1. 1. Спочатку підготуємо необхідні інгредієнти, а потім вже будемо збирати саму шаурму.

  2. 2. Нарізаємо вимите куряче філе невеликими шматочками.

  3. 3. Укладаємо в чашку, додаємо морську сіль і приправи, перемішуємо, намагаючись втерти їх в м'ясо. Потім додаємо соєвий соус і знову перемішуємо. Залишаємо на 30-40 хвилин для маринування, поки ми готуємо інші продукти.

  4. 4. Чистимо ріпчасту цибулю і половину нарізаємо тонкими півкільцями. Укладаємо в блюдце і заливаємо маринадом, для якого змішаємо яблучний оцет і воду в пропорції 1: 2. Відставляємо сторону для маринування.

  5. 5. Для наповнення шаурми я використовую корейську моркву. Можна її купити на ринку, а можна приготувати самостійно.
    Моркву миємо й натираємо на спеціальній тертці.

  6. 6. Другу половину цибулини і часник дрібно подрібнюємо.

  7. 7. Обсмажуємо цибулю в розігрітій сковороді, наливши в неї 2 столові ложки соняшникової олії. Додаємо подрібнений часник, попередньо придавивши його ножем, щоб почали виділятися пахучі речовини.

  8. 8. У тарілочку з морквою викладаємо гарячий обсмажену цибулю, додаємо заправку для корейської моркви і добре перемішуємо. Знову відставляємо в сторону.

  9. 9. Тонко шаткуємо капусту і трохи обминали її з сіллю, щоб вона стала м'якше.

  10. 10. Моєму помідори, ріжемо їх на четвертинки, а потім - поперек.

  11. 11. За цей час м'ясо промаринувалося, обсмажуємо його протягом 8-10 хвилин на сильному вогні до рум'яної скоринки.

  12. 12. Охолоджений сир натираємо на крупній тертці.

  13. 13. Готуємо суміш для змазування лаваша. У соусник наливаємо соус по-грузинськи (або будь-який інший томатний кетчуп), додаємо соус Теріякі, майонез, подрібнений часник.

  14. 14. Добре перемішуємо до однорідності.

  15. 15. Всі інгредієнти ми приготували, ставимо перед собою і починаємо формувати шаурму. Половину лаваша укладаємо на обробну дошку і змащуємо томатно-майонезним соусом.

  16. 16. Праворуч, трохи відступивши від краю, укладаємо куряче м'ясо.

  17. 17. Далі стопкою - капусту, моркву по-корейськи і помідори.

  18. 18. Слідом ідуть - маринована цибуля, 1-2 столових ложки соусу і сир.

  19. 19. Потім загортаємо шаурму: спочатку короткий край укладаємо на начинку, потім загинаємо довгі сторони і скручуємо рулетиком.

  20. 20. Так само робимо і з іншими частинами лаваша.

  21. 21. У принципі, шаурму вже можна подавати, але ми її трохи прогріємо для того, щоб розплавився сир. Включаємо електровафельніцу і укладаємо шаурму, закриваємо кришку і чекаємо 1-2 хвилини. Можна обсмажити шаурму на сковороді.

  22. Наша шаурма готова.

  23. В розрізі.

  24. Смачного!

Рогалики ніжні
Персиковий чізкейк з Англії