салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Шарлотка з вишнею та сиром

25 червня 2013


Шарлотка - дуже смачний і простий десерт, з яким багато хто з нас познайомилися ще в дитинстві. Для мене шарлотка - це осінній десерт, так як саме в цей час нам привозили яблука з села, і мама пекла такий пиріг мало не кожен день. Вже пізніше я дізналася, що шарлотка може бути не тільки з яблуками, але і з іншими фруктами і ягодами, і почала експериментувати сама. Нещодавно я дізналася новий рецепт шарлотки з сиром і вишнями, який мені дуже сподобався, тому поспішаю їм поділитися з вами. Чесно кажучи, це блюдо досить віддалено нагадує шарлотку, я б назвала його чимось середнім між фруктовим пирогом і сирною запіканкою. Але яке значення має точність назви, якщо страва має чудовий смак?

Таку шарлотку я готую досить часто, вже дуже мені подобається, що до її складу входить сир, відновлюючий сили. Вишні для пирога можна брати як свіжі, так і заморожені. Заморожені мені подобаються навіть більше свіжих, так як вони менш соковиті, можна класти менше манки. Їх можна придбати в супермаркеті в будь-який час року, але я віддаю перевагу заморожувати вишні самостійно.

Щоб приготувати шарлотку з вишнею та сиром, вам знадобиться:

сир - 200 г
цукор - 1 ст.
сода - 1 ч. л.
вишня - 300 г
манка - 1 ст.
яйце куряче - 1 шт.
масло вершкове - 100 г

Як приготувати шарлотку з вишнею та сиром:

1. Вишню ретельно промиваємо, розрізаємо на дві половинки і витягаємо з неї кісточки. Засипаємо почищені вишні зверху цукром.
2. Даємо трохи постояти, для того щоб цукор цілком і повністю розчинився в нашому яблучному соку.
3. Додаємо сир.
4. Додаємо куряче яйце.
5. Додаємо соду.
6. Додаємо манку.
7. У самому кінці додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо все ретельно, але акуратно.
8. Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями.
9. Укладаємо сирну масу у форму для випічки.
10. Розігріваємо духовку до 220 ° С.
11. Ставимо в духовку сирну масу у формі для випічки.
12. Випікаємо до появи приємною рум'яної скоринки.
Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Все готово! Можна подавати нашу вишнево-сирну шарлотку до столу!

Смачного!

Тісто для піци на кефірі і сирі
Харчуємося по Монтіньяку: меню на понеділок