На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Семіфредо ягідне

27 липня 2014


Дуже смачний італійський десерт семіфредо, виявляється, зовсім не складно приготувати вдома. Для цього вам не знадобиться мороженица, як зі звичайним морозивом. Через жирних вершків, що входять до складу семіфредо, це морозиво не застигає повністю, тому і називається «напівзамороженому» в перекладі з італійської. Можна приготувати морозиво з одних фруктів, як бананове морозиво, а також швидке ванільне морозиво з сиру і згущеного молока. Семіфредо можна готувати на основі жирних вершків або крем-сиру, а в якості наповнювачів використовувати фрукти, ягоди, печиво, шоколад, горіхи і все, що прийде на розум. Таке морозиво заморожується в морозилці мінімум 5:00, а можна залишити його і на довше, якщо плануєте гостей. Сьогодні ми будемо готувати семіфредо з горіхами, ягодами і цукатами. Ягоди можна використовувати не тільки свіжі, але і заморожені, що дозволяє готувати цей десерт незалежно від сезону фруктів.

Кількість порцій: 5
Час приготування:  5 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 330 ккал


Щоб приготувати семіфредо ягідне, вам знадобиться:

  • вершки жирні - 250 мл
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 30 г
  • цукати в сиропі - 70 г
  • фісташки - 50 г
  • ваніль - 1 г
  • ягоди для прикраси - 100 г

Як приготувати семіфредо ягідне.

  1. 1. Цукати в сиропі відкинути на сито і зцідити рідину.
    2. Фісташки очистити й порубати.
    3. Частина ягід подрібнити ножем або блендером.
    4. Відокремити білки від жовтків і збити в щільну піну.
    5. Окремо збити жовтки з цукром в пишну масу.
    6. Вершки жирністю не менше 33% збити міксером в густу масу.
    7. Акуратно перемішати лопаткою збиті білки, жовтки з цукром і вершки.
    8. Додати нарізані цукати, подрібнені ягоди і рубані фісташки. Обережно перемішати.
    9. Перекласти масу в прямокутну форму для кексу. Це може бути звичайна форма, застелена харчовою плівкою або папером, або силіконова форма. Накрити зверху плівкою. Поставити форму з масою в морозилку на 5:00.
    10. Перед подачею вийняти семіфредо з форми і прикрасити зверху залишилися ягодами. Нарізати на порційні шматки.

  2. Приємного чаювання!

Кава кекс з лохиною
Окрошка по-болгарськи Таратор
© 2015-2022  mycooking.pp.ua