На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Семіфредо з малиною і фісташками

22 липня 2013


Ось ще обладнаний десерт, знайдений на англомовному сайті. Семіфредо - м'яке домашнє морозиво. У його складі є яйця і густі, жирні вершки. Наповнювачі такого морозива різноманітні - шоколад, горіхи, ягоди, фрукти.

Мені дуже подобається читати переклади, які дає інтернет. Такі зустрічаються перли ... Ось цитата з дослівного «перекладу» ось цієї самої статті «Я повинен зізнатися, у мене є м'яке місце для морозива, особливо в літні місяці.» Ось чесне слово, так і є, я просто скопіювала. Далі - мій переклад. Коментарі в дужках.

«Це семіфредо - легкий і вишуканий літній десерт, зроблений з йогурту, меду і малини і прикрашений рубаними фісташками. Повинна зізнатися, є в мене слабкість до морозива, особливо в літні місяці (ось воно - м'яке місце). Ну, якщо бути повністю чесними, це не тільки морозиво - сорбет (заморожений ягідний сік, в нього можна додати лікер, збиті білки, сироп), заморожений йогурт, попсікли (фруктове морозиво на паличці), про - от і семіфредо також входить в цей список.

Вишуканий, але цілком доступний, семіфредо - вид десерту, який захотіли сервірувати на відпочинку або просто, коли хочеться спробувати чогось смачного і холодного. Це смак літнього вечора на патіо (ну і про нього скажу - оточений 4-ма стінами відкритий внутрішній дворик).

Якщо ви ніколи раніше не пробували семіфредо - воно схоже на легку, повітряну версію морозива. Але є і деякі відмінності - його часто подають нарізаним на шматочки, як торт і, потім, не потрібно ніякої машини для виготовлення морозива.

Хоча, спочатку виключно м'який і витончений, десерт замерзає до досить твердого стану, але будучи нарізаним, він буде повільно розм'якшуватися і перетворюватися в щось Муссо-подібне. І, коли ви приступаєте до подачі, у вас є варіанти. Шматочки - це традиційно, але ви можете покласти десерт кульками, як морозиво або навіть заморозити його в індивідуальні форми і перевертати їх при сервіруванні. Я думаю, що комбінація семіфредо з попсіклом теж була б хороша.

Цей частково медовий йогуртний семіфредо починається з меренги (це ті ж безе). Ви просто збиваєте білок яєць кімнатної температури (правильний підхід - холодні білки погано тримають форму, розпливаються при випічці і не такі пишні) і мед, поки вони не утворюють тверді піки. Коли готове, все збите м'яко втручається в основу - лимонний йогурт. У вегетеріанском варіанті можна взяти кокосове молоко.

Присмак йогурту з'єднується з квітковою солодощами меду, малина додає колір і добре поєднується за смаком і з йогуртом, і з медом і, на закінчення, рубані фісташки додають кольору і смаку.

А для додаткового спецвкуса, подайте до йогуртові семіфредо маленький стаканчик десертного вина.

Ви коли-небудь їли семіфредо?
Готуємо 30 хв., Але готове через 6:00.

На 6-8 чоловік.

Для того, щоб приготувати семіфредо з малиною і фісташками, вам потрібно:

чищення фісташки -? чашки - 62 г
яйця білі - 4 шт. (насправді немає різниці - які)
мед дикоросів - 1/3 чашки + 2 ст.л. або 150 г
винний камінь -? ч.л. (Використовується в кулінарії, щоб білки пооб'емнее були, а ще їм мідь і латунь чистять. Робиться з винної кислоти, у складі - їдкий калій, хоча і нейтралізований.)
сіль морська -1/8 ч.л.
грецький йогурт з козячого молока - 2 чашки або 454 г
сік половини лимона
малина заморожена або свіжа -? чашки або 140 г і ще 6 унцій або 170 г для прикраси

Як приготувати семіфредо з малиною і фісташками:

1. Застеліть довгу сторону форми для хліба - 2-х літрової, 9х5. Залиште кінці, за які можна витягнути вміст.
2. Порубаєте фісташки, відставте в сторону.
3. У мисці змішайте яєчний білок, мед, винний камінь, сіль і помістіть її над каструлею з киплячою водою (на водяну баню - дно миски не повинно стосуватися води). Перемішуйте, поки вміст не зігріється - десь 2-3 мн.
4. Приберіть миску з теплого місця і збивайте віником із середньою швидкістю до стійких піків від 5 до 7 хв. Меренги повинні бути твердими, стійкими, зберігати свій розмір. Йогурт збийте з лимонним соком у великій ємності.
5. Вбийте кілька великих ложок суміші для меренг (безе) в йогурт, щоб полегшити основу, потім м'яко вмішайте всю суміш.
6. Викладіть ложкою третину йогуртно - меренгових суміші у форму, покрийте шаром малини, і додайте йогуртную суміш. Разравняйте верх ложкою, накрийте форму і заморожуйте щонайменше 4:00 чи ніч, поки не затвердіє.
7. Опустіть дно форми в гарячу воду на кілька секунд. Переверніть на сервірувальний тарілку, прикрасьте рубаними фісташками, ягодами і розріжте на порції.

Примітка:

Якщо потрібен вегетеріанскій варіант - замініть йогурт кокосовим молоком.

Джерело:http://gourmandeinthekitchen.com/

Кукурудзяні коржі з сиром
Салат з баклажанів і перцю на зиму
© 2015-2022  mycooking.pp.ua