салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Сало з часником Великоднє

9 квітня 2015


Сало вживається в їжу людиною ще з 7 століття. Причому у свіжому, смаженому, солоному, тушкованому, вареному, консервованому і копченому вигляді. Не їдять сало лише мусульмани і іудеї. Однак в кухнях прибалтійських, німецьких і слов'янських народів з сала готують дуже багато традиційних страв. Багато його вважають досить шкідливим продуктом, так як при його вживанні легко набрати зайву вагу, але якщо є сала в добу близько 30 грамів, це буде корисно навіть за відсутності будь-яких фізичних навантажень, так як салі містяться речовини, необхідні для роботи серцевого м'яза .

Скоро Великдень, і всі господині за традицією намагаються запастися цибулевим лушпинням, яку використовують для фарбування крашанок. Але лушпиння можна використовувати і при приготуванні такого святкового страв, а як найніжніше і шалено ароматне сало з часником «Великоднє».

Слід зазначити, що завдяки цибулинні шкурка у підчеревини стане красивого коричневого кольору, а м'якоть - ніжного рожевого. Крім цього, смак теж істотно покращиться і стане більш пікантним.

А що таке подчеревок? Це подбрюшнік або нижня частина у свині. На ринку його продають зі шкірою, на якій знаходиться шар м'яса і сала, а часом і хрящевідние реберця. Окремо слід зазначити, що ця частина свинячої туші хороша як в свежеприготовленном вигляді, так і в копченому.

Щоб приготувати «Великоднє» сало з часником, вам знадобиться:

подчеревок (нежирний) - 500-600 г
сіль - 2 ст. л.
цибулиння
часник - 2 головки

Як приготувати сало з часником «Великоднє»:

1. Очищаємо від лушпиння часник (при бажанні ви можете взяти і меншу кількість часнику). Потім робимо невеликі надрізи в подчеревку і нашпиговують його часником.
2. Беремо зручну каструльку, наливаємо в неї достатню кількість води і відправляємо її на вогонь. Коли вода закипить, додаємо 2 ст. ложки солі.
3. Тим часом гарненько промиваємо лушпиння цибулі, викладаємо її в каструлю і хвилинку проварюємо.
4. Далі викладаємо у воду «фарширований» подчеревок і варимо його приблизно хвилин 20-25. Після закінчення варіння готовий подчеревок необхідно покласти під гніт (до тих пір, поки він остаточно не охолоне). Звернемо вашу увагу, що в якості гніту ви цілком можете використовувати і саму звичайну 3-літрову банку, наповнену водою.

От і все, дуже смачне і шалено ароматне «Великоднє» сало з часником готово!

Всім смачного!

Закуска з піти з овочами до шашлику
Шашлик свинячий в йогуртово-шафрановому маринаді