салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Салат з персиком, солодким перцем і беконом

13 вересня 2014


Ніжно-пухнасті, з ароматною соковитою м'якоттю персики настільки чудові, що їх смаком і ароматом хочеться насолоджуватися до нескінченності. Жаль, природа не завжди радує нас щедрим урожаєм своїх дарів. Від і цього літа улюблених фруктів на ринках не так вже й багато, в силу чого і ціна на них, прямо скажемо, не особливо-то низька. Але, як би там не було, я вирішила все-таки купити невеликий ящичок цих рум'яних красенів. Вистачило і так поїсти, і кілька баночок на зиму закатати, та ще й чудовий салат з персиком, солодким перцем і беконом приготувати!

Кількість порцій: 1
Час приготування:  25 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 155 ккал


Щоб приготувати салат з персиком, солодким перцем і беконом, вам знадобиться:

  • персик - 1 шт.
  • перець солодкий - 1 шт.
  • шинка - 2 скибочки
  • петрушка - 2-3 гілочки
  • корінь імбиру - 1 шматочок
  • сік лимонний - 1 ст. л.
  • олія соняшникова - 1 ч. л.
  • перець червоний мелений - за смаком
  • сіль за смаком

Як приготувати салат з персиком, солодким перцем і беконом.

  1. 1. Крупний стиглий персик добре вимити під проточною водою, обсушити паперовими серветками (рушниками). Розрізати фрукт на половинки, видалити кісточку, м'якоть нарізати невеликими кубиками.
    2. Солодкий перець вимити, обсушити, очистити від «хвостика» (плодоніжки), насіння і мембран, нарізати квадратиками.
    3. Пару скибочок шинки (високої якості) також як і перець, нарізати квадратиками.
    4. Кілька гілочок свіжої петрушки (2-3, залежно від розміру) промити, обсушити, дрібненько посікти ножем.
    5. Всі інгредієнти перекласти в миску і на деякий час відставити убік.
    6. Приготувати заправку. Шматочок кореня імбиру завдовжки близько 2 см очистити від шкірки і натерти на тертці з самими маленькими отворами. У маленькій мисочці змішати оливкове маслечко, свіжовичавлений лимонний сік, тертий імбир, червоний мелений перець (гострий) і сіль за смаком. Злегка збити всі складові отриманої суміші вилочкою.
    7. Полити салат приготовленим заправленням, гарненько перемішати, перекласти в салатник і подати на стіл. Пригощайтеся!

  2. Для приготування салату по такому рецептиками просто необхідно використовувати шинку дуже гарної якості! Для святкового столу рекомендую не поскупитися і придбати трохи прошутто. А ось ще один чудовий варіант - замінити шинку відвареної курячої грудкою. У всіх випадках салат виходить чудовим! До речі, щоб ваше блюдо вийшло більш яскравим, раджу додати в нього солодкий перець насиченого зеленого або червоного кольорів (або по половинці того й іншого).

  3. Прикрасити як сімейний обід, так і святкове застілля можна і такими оригінальними стравами як салат з куркою, ананасами, часником і яблуком, тайський салат з яловичиною або салат з кальмарами, свіжим огірком і кедровими горішками.

  4. Готуйте із задоволенням! Смачного!

Щука фарширована з грибами
Запечений лосось з розмарином і ягодами ялівцю