салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Салат з креветками, пекінською капустою і персиками

13 вересня 2014


Я вже зустрічала страви, в яких чудово поєднуються апетитні креветки і стручкова квасоля, або ті ж морепродукти і ніжна пекінська капуста. Однак автор нижчеописаного рецепта, мабуть, вирішив поекспериментувати і зібрати воєдино і дари моря, і квасоля, і капусточку та плюс до всього доповнити все соковитими літніми фруктами! Всупереч моїм сумнівам, салат з креветками і персиками вийшов дуже смачним, а при цьому ще й яскравим! І тепер я впевнено можу сказати, що таке блюдо послужить чудовою прикрасою будь-якого столу!

Кількість порцій: 6
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 105 ккал


Щоб приготувати салат з креветками і персиками, вам знадобиться:

  • креветки - 200 г
  • капуста пекінська - 0,5 качана
  • квасоля зелена стручкова - 150 г
  • персики консервовані - 150 г
  • майонез - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сіль за смаком

Як приготувати салат з креветками і персиками.

  1. 1. У каструльку налити воду, трошки підсолити, довести до кипіння. Креветки дістати з холодильника і покласти в киплячу воду. Відварити морепродукти протягом 1 хвилини, відкинути на друшляк і залишити до повного охолодження.
    2. Зелену стручкову квасолю також покласти в киплячу підсолену воду, відварити до м'якості, відкинути на друшляк і остудити. Остиглу квасоля нарізати шматочками завдовжки близько 3 см.
    3. Відкрити баночку з консервованими персиками, злити сироп. Солодку рідину рекомендую не виливати, оскільки її можна використовувати для приготування напоїв та десертів.
    4. Половинку качана пекінської капусти розібрати на окремі листки, промити, обсушити і руками порвати на шматочки середніх розмірів.
    5. Капусту, відварену квасолю, креветки і консервовані персики (половинки) перекласти в миску, заправити майонезом, приправити чорним свіжомеленим перчиком і невеликою кількістю солі (за смаком). Хорошенечко перемішати всі інгредієнти.
    6. Готову страву перекласти в красивий салатник і подати на стіл. Щоб блюдо виглядало апетитніше, використовуйте для його прикраси гілочки свіжої зелені на свій смак.

  2. Для приготування салату можна використовувати свіжу або заморожену стручкову квасолю. Слід пам'ятати про те, що в першому випадку час приготування (варіння) квасолі становить 4-5 хвилин, у другому - 5-7 хвилин.

  3. Також хочу порадити вам, порадувати своїх домочадців супом з бараниною і стручкової квасолею, салатом зі свіжих помідорів і зеленої квасолі або гарячим салатом з куркою і квасолею.

  4. Готуйте із задоволенням! Смачного!

Десерт з дині з апельсиновим соусом
Печена ікра з баклажанів