На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Салат «Ромашкове поле» з куркою

2 вересня 2013


Всі ми любимо приємні сюрпризи, наприклад, букети квітів, подаровані коханими людьми. Але можна виготовити такий букет власними руками в дуже оригінальній формі - у вигляді салату і прикрасити у квітковому стилі. Варіантів салатів, прикрашених у вигляді квітів, чимало. Хочу запропонувати вам салат «Ромашкове поле» - дуже красивий і смачний салат, який готується з особливим задоволенням і неймовірною легкістю!

Щоб приготувати салат «Ромашкове поле» з куркою, вам знадобиться:

яйця - 3 шт.
огірки свіжі - 2 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
філе куряче - 200 г
рис (довгозерний) -? ст.
сіль за смаком
для заправки:
майонез
для прикраси:
листя салату
зелень петрушки
зелень кропу

Як приготувати салат «Ромашкове поле» з куркою:

1. Готуємо всі інгредієнти для салату. Почнемо з рису. Беремо рис діннозерний, відварюємо його. Для цього потрібно його попередньо добре промити. Ставимо на вогонь невелику каструльку з водою, подсаливаем, доводимо воду до кипіння, потім висипаємо підготовлений рис, у співвідношенні 1: 2, тобто на 1 склянку рису - 2 склянки води (у нашому випадку на півсклянки рису - склянку води). Рис помішуємо, таким чином, розбиваємо злиплі грудочки. Варимо на середньому вогні до готовності. Готовий рис, щоб він не злипнувся, ретельно промиваємо холодною водою, потім відкидаємо на друшляк.
2. Тим часом займемося курячим філе. Промиваємо його. На вогонь ставимо каструлю з підсоленою водою, в яку відправляємо м'ясо. Для додання курці більшого аромату можна додати трохи лаврового листа і перцю чорного горошком. Знімаємо піну і варимо курятину до готовності (приблизно 30-40 хвилин), потім виймаємо її з каструлі і тут же, не охолоджуючи, нарізаємо за допомогою ножа і вилки на невеликі шматочки. Чому, запитаєте, нарізаємо м'ясо гарячим? Тому що в гарячому вигляді воно краще розпадається на волокна, що нам і потрібно.
3. На третьому конфорку ставимо каструльку з водою, в якій відварюємо круто яйця.
4. Поки у нас варяться яйця і курка, займемося цибулею. Очищаємо його від лушпиння, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо в тарілку і заливаємо окропом. Через 3 хвилини цибулю відкидаємо на сито, даємо воді стекти. Таким чином, ми позбавляємося від гіркоти в цибулі.
5. Огірки промиваємо під водою, відрізаємо кінчики з двох сторін. Нарізаємо тонкими кружечками і ділимо навпіл (за бажанням). Можна огірки нарізати будь-яким іншим способом - натерти на крупній тертці, нарізати кубиками і так далі. Це салат не зіпсує.
6. Листя салату і зелень гарненько промиваємо. Листя салату подрібнюємо - рвемо руками на кілька частин. Зеленню займемося пізніше.
7. Тепер можна приступати до викладання всіх інгредієнтів на блюдо. Викладати все будемо шарами. Кожен шар будемо трохи підсолювати і змащувати майонезом.
8. Отже, нам знадобиться плоский салатник круглої форми, на який укладаємо розірвання листя салату. Тепер приступаємо до викладання всіх підготовлених інгредієнтів.
перший шар - рис, рівномірно викладений
другий шар - куряче філе
третій шар - цибуля
четвертий шар - огірки
Верх салату змащуємо майонезом.
9. Тепер приступаємо до найцікавішого, творчого етапу приготування салату - його прикрасі. Прикрашати салат будемо у вигляді ромашкового поля. Для цього очищаємо зварені і охолоджені яйця від шкаралупи. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки натираємо на дрібній тертці, білки нарізаємо тонкою соломкою. З цього і будемо майструвати ромашки. Жовтки висипаємо декількома гірками - це будуть серцевини ромашок. А з білкових соломок зображуємо пелюстки. Гілочки зелені кропу і петрушки хаотично розташовуємо між отриманими ромашками, імітуючи, таким чином, траву.
Ромашкове поле готово!
10. Відправляємо готовий салат в холодильник на 2:00, щоб він просочився.
Готовий салат подавайте до столу охолодженим.

Смачного!

До речі, можна з салатом поекспериментувати - куряче філе в салаті можна замінити рибними консервами, приміром, горбушей, або кальмарами, грибами. Можна додати ще інші верстви салату з інших продуктів, наприклад, з волоських горіхів, вареної подрібненої моркви, тертого сиру. Чим більше буде шарів, тим цікавіше і смачніше буде салат. Головне, щоб продукти поєднувалися між собою в салаті.

Баклажани на зиму по-грузинськи
"Відбивні" з свинячо-яловичого фаршу
© 2015-2022  mycooking.pp.ua