салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Салат з щуки з помідорами, яйцями і плавленим сирком

13 вересня 2014


Єдиним салатом з рибою для мене завжди був салат «Оселедець під шубою» - старий, перевірений і смачний. Багато посперечаються, адже є ще відомий салат «Мімоза», але там використовуються консерви, а це зовсім інша справа. Час не стоїть на місці, і точно так само справи йдуть з кулінарією. Нещодавно пробувала салат з копченої риби,і хоч спочатку була категорична і не могла повірити в те, що з цього вийде щось хороше, але думку змінила, і зараз вам рекомендую неодмінно спробувати цей салатик. А ще порадую вас черговим салатом з щуки. Звучить заманливо? Тоді приступимо.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 330 ккал


Щоб приготувати салат з щуки з помідорами, яйцями і плавленим сирком, вам знадобиться:

  • філе щуки - 200 г
  • цибуля - 1 шт.
  • помідори - 1 шт.
  • яйця - 2 шт.
  • салат «Айсберг» - 1 пучок
  • сирок плавлений - 1 шт.
  • для заправки:
  • гірчиця - 10 г
  • олія оливкова - 50 мл
  • лимон - 0,5 шт.
  • вершки - 30 мл

Як приготувати салат з щуки з помідорами, яйцями і плавленим сирком.

  1. 1. Щоб приступити до приготування салату, попередньо необхідно підготувати окремі інгредієнти. Яйця складаємо в невелику каструльку, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Через 1 хвилину після закипання води, варимо яйця ще 8-9 хвилин. Потім знімаємо з вогню і обдаємо холодною водою, залишаємо остигати. Після цього очищаємо від шкаралупи.
    2. Філе щуки потрібно попередньо запекти в духовці або ж приготувати в пароварці. Для цього філе добре промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки. Після цього готуємо тим способом, який найбільше вам підходить. Приготування в пароварці займе не більше 15-25 хвилин, а в духовці до готовності необхідно запікати приблизно 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
    3. Помідор миємо й нарізаємо невеликими часточками. Маленьку кримську цибулину очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками. Листя салату обполіскуємо під проточною водою, обсушуємо і руками рвемо на шматочки.
    4. Викладаємо на зручне блюдо листя салату, помідори і цибулю.
    5. Нарізаємо кубиками плавлений сир і часточками варені яйця. Викладаємо на тарілку поверх салату.
    6. Готову (запечену або варену щуку), оброблену на шматочки, додаємо в салат.
    7. Окремо змішуємо оливкову олію з соком половинки лимона, гірчицею і вершками. Найкраще, заправку збити в шейкері, щоб інгредієнти добре змішалися.
    8. Салат поливаємо приготовленої заправкою і подаємо до столу.

  2. Смачного!

Печена ікра з баклажанів
Чізкейк абрикосовий