На головну |
Дуже смачний, свіжий салатик з молодих кабачків! Для мене цей салат ще рік тому став відкриттям, та ще й яким приємним і несподіваним. Не думала, що такий простий і, на перший погляд, непривабливий салатик мені виявиться за смаком.
Молоді сирі кабачки можна вважати по достоїнству ліками від самої природи. Ці плоди багаті каротином, калієм, кальцієм, вітаміном С і вітамінами групи В, магнієм, цинком та іншими речовинами. Кабачок є одним з найбільш дієтичних продуктів, так як кілокалорій в ньому всього 20 на 100 грамів продукту. Води в кабачках більше 90%. Таким чином, кабачки виводять надлишок солі з організму і допомагають при різних шлунково-кишкових захворюваннях. Кабачки є так само гіпоалергенними.
Так що, їмо корисні кабачки, отримуємо потрібні вітаміни і підвищуємо свій природний імунітет!
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 220 ккал
Щоб приготувати салат з молодих кабачків, вам знадобиться:
Як приготувати салат з молодих кабачків.
1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
2. Зробимо заправку (соус) для салату. Для цього в піалі змішаємо соєвий соус,
оцет з лимоном (у мене оцет вже з лимоном, якщо у вас такого немає, просто додайте по одній чайній ложці оцту і лимонного соку),
оливкова олія
і подрібнений часник, перетертий з сіллю (у мене заздалегідь приготований соус «муждей»).
Все добре перемішайте.
3. Кабачки добре промиємо й наріжемо тонкими пластами спеціальним ножем.
Перекладемо нарізані кабачки в миску
і поллємо зробленої заправкою, перемішаємо.
За той час, поки ми будемо нарізати інші інгредієнти, кабачки відмінно промаринується.
4. Добре промиємо базилік під проточною водою. Відокремимо листя базиліка від стебел.
Наріжемо листя і перекладемо їх до кабачків в миску.
5. Кріп і зелений лук помиємо добре, так само наріжемо
і відправимо до кабачків.
6. Сир моцарелу наріжемо соломкою або просто нарвемо по волокнах руками.
Помідор наріжемо невеликими півкільцями (у мене помідори були невеликого розміру).
Сир і помідори перекладаємо в миску.
7. Акуратно, але ретельно, перемішаємо всі інгредієнти в салаті. Перекладемо салат на блюдо.
За бажанням можна посипати кунжутом і відразу подавати до столу.
Салат з молодих кабачків готовий!
Смачного!