салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки


Дуже смачний, свіжий салатик з молодих кабачків! Для мене цей салат ще рік тому став відкриттям, та ще й яким приємним і несподіваним. Не думала, що такий простий і, на перший погляд, непривабливий салатик мені виявиться за смаком.
Молоді сирі кабачки можна вважати по достоїнству ліками від самої природи. Ці плоди багаті каротином, калієм, кальцієм, вітаміном С і вітамінами групи В, магнієм, цинком та іншими речовинами. Кабачок є одним з найбільш дієтичних продуктів, так як кілокалорій в ньому всього 20 на 100 грамів продукту. Води в кабачках більше 90%. Таким чином, кабачки виводять надлишок солі з організму і допомагають при різних шлунково-кишкових захворюваннях. Кабачки є так само гіпоалергенними.
Так що, їмо корисні кабачки, отримуємо потрібні вітаміни і підвищуємо свій природний імунітет!

Кількість порцій: 4
Час приготування:  25 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 220 ккал


Щоб приготувати салат з молодих кабачків, вам знадобиться:

  • кабачки (дуже маленькі і молоді) - 2 шт.
  • помідор - 1-2 шт.
  • сир моцарелла - 100 г
  • базилік - 1-2 гілочки
  • кріп - за смаком
  • цибуля зелена - за смаком
  • для соусу:
  • соус соєвий -1 ст.л.
  • оцет з лимоном - 1 ст.л.
  • олія оливкова - 1 ст.л.
  • часник подрібнений (або часниковий соус) - 1 ч.л.
  • сіль за смаком

Як приготувати салат з молодих кабачків.

  1. 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

  2. 2. Зробимо заправку (соус) для салату. Для цього в піалі змішаємо соєвий соус,

  3. оцет з лимоном (у мене оцет вже з лимоном, якщо у вас такого немає, просто додайте по одній чайній ложці оцту і лимонного соку),

  4. оливкова олія

  5. і подрібнений часник, перетертий з сіллю (у мене заздалегідь приготований соус «муждей»).

  6. Все добре перемішайте.

  7. 3. Кабачки добре промиємо й наріжемо тонкими пластами спеціальним ножем.

  8. Перекладемо нарізані кабачки в миску

  9. і поллємо зробленої заправкою, перемішаємо.

  10. За той час, поки ми будемо нарізати інші інгредієнти, кабачки відмінно промаринується.

  11. 4. Добре промиємо базилік під проточною водою. Відокремимо листя базиліка від стебел.

  12. Наріжемо листя і перекладемо їх до кабачків в миску.

  13. 5. Кріп і зелений лук помиємо добре, так само наріжемо

  14. і відправимо до кабачків.

  15. 6. Сир моцарелу наріжемо соломкою або просто нарвемо по волокнах руками.

  16. Помідор наріжемо невеликими півкільцями (у мене помідори були невеликого розміру).

  17. Сир і помідори перекладаємо в миску.

  18. 7. Акуратно, але ретельно, перемішаємо всі інгредієнти в салаті. Перекладемо салат на блюдо.

  19. За бажанням можна посипати кунжутом і відразу подавати до столу.

  20. Салат з молодих кабачків готовий!

  21. Смачного!