На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Салат з білокачанної капусти з редькою

13 листопада 2013


Напевно, немає родини, де б не готували салати не тільки на святковий стіл, а й у будні. Повсякденні салати є відмінним доповненням до обіду. Не знаю, як у вас, а в моїй родині і дня не проходить без якого-небудь салату, але це, звичайно, не якісь шедеври кулінарії, а прості, але дуже смачні салати. Адже на кожен день не будеш готувати щось грандіозне, але все ж овочі повинні бути присутніми на столі, особливо їх хочеться в осінньо-зимовий період.

Салати я готую різні, з овочів, з додаванням м'яса і курки, з морепродуктів і навіть з рибою. Часом навіть не шукаєш рецепти, а дивишся, що є вдома, і просто поєднуєш за смаком. Часом щось не вдається, але в більшості випадків виходить щось нове і обов'язково смачне.

Але сьогодні я вам хочу розповісти рецепт салату, який я готую досить часто, тому що він подобається і мені, і моїй родині. До його складу входить капуста, редька, огірки і зелений горошок. Салат, як бачите, простий, але дуже смачний, я дуже люблю редьку і намагаюся її частіше є. Часом мені здається, що її смак і корисність не оцінені. До цього салату можна взяти і чорну редьку, просто з чорною редькою салат буде остренький, хоча я це люблю, а ви дивитеся і розташовуйте по своєму смаку.
Готуйте із задоволенням для себе і своїх близьких!

Щоб приготувати салат з білокачанної капусти з редькою, вам буде потрібно:

редька зелена - 1 шт.
капуста білокачанна - 150-200 г
огірок свіжий - 2 шт.
горошок зелений консервований - 1 банка
масло рослинне - 2 ст. л.
зелень свіжа - за смаком
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком

Як приготувати салат з білокачанної капусти з редькою:

1. Редьку очистити, вимити і натерти на тертці, викласти в миску.
2. Капусту очистити від верхнього листя, промити під проточною водою і тонко нашаткувати, перекласти в миску з редькою.
3. Огірок вимити, відрізати верх і низ, огірок нарізати кубиками, кружечками або натерти на тертці - як вам подобається, так і робіть. Нарізані огірки скласти в миску.
4. Банку з горошком відкрити, злити рідину і перекласти горошок в миску.
5. Зелень можна взяти будь-яку, вимити і нашаткувати, перекласти в миску.
6. Додати рослинне масло в миску з овочами, посолити і поперчити, добре перемішати і викласти в салатник.
7. Можна відразу подавати до столу.

Такий салат можна подати до столу красиво. Для цього салат викласти в центрі тарілки у формі кола, взяти ще одну очищену редьку і нарізати тонкими кружечками. З кружечків зробити пелюсточки квітів і викласти навколо салату, вийде квітка - це виглядає красиво й ошатно.

Приємного вам апетиту і легкості в приготуванні на вашій кухні!

Салат в ананасі «Золота рибка» креветками
Курча з яблуками, корицею і медом
© 2015-2022  mycooking.pp.ua