На головну |
Почну-но я рисовий флешмоб зі своїх улюблених салатиків. Отже, цей салатик я назвала Бєлєнький, через те, що там є рис, хоча, і не зовсім він «біленький». Думаю, що це і не так важливо, як його назвати. Головне, салатик цей простий у приготуванні, що я люблю, і цілком підійде не тільки для буденного столу, але і для святкового.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 300 ккал
Щоб приготувати салат Біленький з рисом і рибні консерви, вам знадобиться:
Як приготувати салат Біленький з рисом і рибні консерви.
1. Заздалегідь відварити яйця (круто) і рис, трохи підсолити воду (стаття Як варити рис допоможе новачкам). Яйце нарізати кубиками.
2. Моркву і цибулю очистити і нарізати дрібно (можна кубиками, соломкою, а можна цибулю кубиками, а морква - на тертці). Спасерувати цибулю і моркву на соняшниковій олії. Остудити.
3. Очистити і дрібно нарізати часник або пропустити його через прес.
4. Взяти велику тарілку або блюдо (салатник) і укласти продукти шарами:
- Відварений рис, змішаний з часником і майонезом
- Моркву з цибулею
- Консерви (у мене сардина, попередньо розім'яти виделкою)
- Яйця
- Покрити салат натертим на тертці сиром.
Кожен шар промащувати майонезом (без фанатизму). Не забути, що цибулю і моркву пасерувати в олії, а риба теж в маслечко. До кожному шару додаємо сіль і перець за смаком і бажанням. Прикрашаємо також за бажанням, так, як хочемо і вміємо.
Смачного!