На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рибний суп з фрикадельками

10 квітня 2014


Риба займає важливе місце в харчуванні людини. М'ясо риби має ніжну консистенцію, засвоюється організмом легше, ніж м'ясо тварин, містить в собі безліч корисних речовин, необхідних кожній людині. Саме завдяки користь і прекрасним смаковим якостям риба є частим гостем в нашому меню. Заливна, відварна, запечена і смажена риба, рибні котлети і багато-багато іншого прикрашають наші столи.
Звичайно ж, риба використовується для приготування не тільки друге, а й перших страв. Рецепт смачного рибного супу з фрикадельками напевно припаде до смаку всім любителям юшки.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 195 ккал


Щоб приготувати рибний суп з фрикадельками, вам знадобляться:
  • тріска (голови, хвости) - 2 кг
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • яєчний білок - 3 шт.
  • морква - 2 шт.
  • картопля
  • масло вершкове - 3 ст. л.
  • для фрикадельок:
  • філе тріски - 200 г
  • часник - 3 зубчики
  • вершки - 3 ст. л.
  • петрушка
  • кріп
  • сіль
  • перець
  • рис відварний - 50 г

Як приготувати юшку з рибними фрикадельками:

  1. 1. Риб'ячі голови, очищені від очей і зябер, розрубати і гарненько промити.
  2. 2. Голови разом з хвостами покласти в каструлю, залити 3 літрами води.
  3. 3. Додати 1 цибулину і 1 морквину. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити 40 хвилин.
  4. 4. Другу цибулину нарізати дрібними кубиками і пасерувати на повільному вогні 5-7 хвилин.
  5. 5. Філе тріски пропустити через м'ясорубку. Додати половину відвареного рису, вершки і білки. Ще раз пропустити через м'ясорубку.
  6. 6. Додати залишився рис, подрібнену зелень петрушки, приправити сіллю і перцем.
  7. 7. Ретельно перемішати фарш і сформувати невеликі фрикадельки.
  8. 8. Бульйон процідити, довести до кипіння. Всипати в нього моркву і картоплю, нарізані соломкою. Варити на повільному вогні ще 10 хвилин.
  9. 9. Додати в суп часник, нарізаний тонкими пластинами.
  10. 10. Покласти в каструлю фрикадельки і варити юшку до тих пір, поки вони не спливуть на поверхню.
  11. Обов'язково прикрасьте суп дрібно порізаним кропом. Смачне, корисне і красиве, це блюдо стане відмінним варіантом обіду, як для вас, так і для ваших діток. Смачного!
Французькі пиріжки з яблуками
Суп Лапша
© 2015-2022  mycooking.pp.ua