салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рибна солянка

25 березня 2014


Неможливо посперечатися з тим, що рибна солянка не тільки смачна, але ще й дуже корисна для здоров'я. Так, багатство вітамінів і мінеральних речовин, що в ній міститися, по праву виводять її на одне з пріоритетних місць серед рибних супів.

Потрібно зауважити, що рибна солянка не має нічого спільного з рибним супом, який прийнято називати юшкою. Хоча і це не зовсім вірно, оскільки вуха - це в більшій мірі варена риба з зеленню. А ось рибний суп - це вже щось інше, приготоване не тільки зі свіжої риби, але ще й з додаванням овочів і рибних консервів.

У нас же йтиметься про один з різновидів солянок - солянці з риби. А в тому, що рибна солянка така ж смачна, як і м'ясна, грибна або капустяна, можете навіть не сумніватися!

Інгредієнти, які необхідні для приготування рибної солянки:

свіжа риба - 500 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
солоні огірки - 2 шт.
мариновані гриби - 1/2 ст.
рослинне масло - 1 ст. л.
томатне пюре - 1 ст. л.
маслини - 5 шт.
оливки - 5 шт.
лавровий лист - 2 шт.
зелень петрушки, кропу, селери
скибочки лимона

Як приготувати рибну солянку:

1. Відразу відзначимо, що рибна солянка готується за тими ж принципами, що і будь-яка інша солянка. Тому беремо свіжу рибу, чистимо її і потрошимо. Відокремлюємо філе і нарізаємо його на шматочки. З голів ж і філейної частини варимо рибний бульйон для нашої солянки.
2. Потім нарізаємо ріпчасту цибулю, і пережарюють його з томатним пюре на рослинній олії в сковороді. Нарізаємо наші солоні огірочки і додаємо їх до цибулі в пережарку.
3. Далі опускаємо в зварений рибний бульйон (який ми варили раніше для нашої солянки) пережарений цибулю разом з солоними огірками в томатним пюре. До них ж додаємо і мариновані гриби, оливки і маслини.
4. Після цього солимо і перчимо нашу рибну солянку і варимо ще протягом 5 хвилин. Вже під кінець варіння додаємо в солянку зварене філе риби, а також лавровий лист. Даємо настоятися їй не менше 10-15 хвилин.

Подається рибна солянка в тарілці з дрібно січеною свіжою зеленню кропу, петрушки, селери і часточкою лимона. Також можна додати сметану або ж домашній майонез (за смаком).

Ну, ось і всі секрети приготування, смачна рибна солянка абсолютно готова!

Приємного всім апетиту!

Салат «Дари моря» з тигровими креветками
Салат з креветками і сиром фета