салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рисовий пудинг з вишнями

10 вересня 2014


Один з найлегших і швидких десертів, який можна подавати відразу, що називається, з пилу з жару, - це пудинг. Пудинг можна робити на крохмалі або борошні, а можна зробити і з рису. Рис містить необхідну клейковину, щоб пудинг вийшов густим без додавання всяких хімікатів. Сьогодні будемо готувати молочний рисовий пудинг з ваніллю і вишневим топпінгом. Цей десерт можна охолодити в холодильнику, якщо ви готуєте його заздалегідь або просто любите холодні десерти. Пудинг виходить кремовий і ніжний. Рекомендую для топпинга взяти вишні Амар, це готові дрібні вишні в сиропі, попередньо законсервовані в граппа або бренді. Замість п'яної вишні можна взяти і звичайні вишні в цукровому сиропі. Особливо це актуально для дитячого десерту. Спробуйте також зробити манний пудинг або пудинг з сиру з яйцями, виходить чарівно. Готовий пудинг можна не тільки подавати як самостійний десерт, але і використовувати в інших стравах, як, наприклад, банановий десерт з ванільним пудингом. У пудинг можна додавати інші інгредієнти і отримувати нові десерти. Спробуйте також вівсяний пудинг з малиною та шоколадом.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  20 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 220 ккал


Щоб приготувати рисовий пудинг з вишнями, вам знадобиться:

  • рис круглозерністий - 200 г
  • молоко - 3,3 ст.
  • ваніль - 1 стручок
  • цукор коричневий - 60 г
  • вишні Амар - 12 шт.

Як пріготовітьрісовий пудинг з вишнями.

  1. 1. Вилити молоко в каструльку. Рис добре промити і додати в молоко. Для пудингу підійде клейкий рис, який добре розварюється, типу Арборіо.
    2. Стручок ванілі розрізати вздовж і гострим ножем вишкребти м'якоть в молоко. Кинути в каструлю і сам стручок. Додати цукор і довести молоко до кипіння.
    3. Проварити рис в молоці, постійно помішуючи, на слабкому вогні до готовності рису.
    4. Коли рис розвариться, і консистенція рису в молоці стане кремоподібній, зняти каструлю з вогню і відразу розлити пудинг по креманкам.
    5. Якщо бажаєте отримати холодний десерт, охолодити пудинг в холодильнику мінімум 1:00.
    6. Перед подачею прикрасити пудинг вишнями Амар або вишнями з сиропу. Додати в кожну креманку трохи вишневого сиропу.

  2. Смачного!

Піца-суп
Консервування квасолі