салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рисовий пудинг з ревенем

3 липня 2014


Свого часу я не дуже захоплювалася приготуванням страв з рису, так як ні в якому варіанті, крім плову, він мене особливо не залучав. Ні молочна каша, ні з м'ясом, ні супи - ну ніяке зі страв з рисом не завойовується мого визнання настільки, щоб я прагнула готувати його частіше. Однак якось раз в гостях я спробувала чудесний рисовий пудинг з ревенем, і з тих пір знаю, що рис дійсно може бути дуже смачним! Звичайно, з тих пір пройшло чимало часу, і початковий варіант приготування пудингу зараз дещо змінений, однак від цього він став тільки смачніше!

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 310 ккал


Щоб приготувати рисовий пудинг з ревенем, вам знадобиться:

  • рис круглозерністий - 1,5 ст.
  • молоко - 300 мл
  • вершки нежирні - 300 мл
  • масло топлене - 30 г + для змащування форми
  • жовток яєчний - 2 шт.
  • цукрова пудра - 2 ст. л.
  • ваніль - 1 стручок
  • лимонна цедра - за смаком
  • сіль за смаком
  • ревінь - 3-4 стебла
  • цукор коричневий -? ст.
  • сік половинки апельсина

Як приготувати рисовий пудинг з ревенем.

  1. 1. У каструлю з товстим дном і стінками вилити молоко і вершки з невеликим вмістом жиру. Перемішати інгредієнти, довести отриману суміш до кипіння, після чого всипати в каструлю промитий рис і додати насіння з розрізаного уздовж стручка ванілі. Додати в каструлю лимонну цедру за смаком і продовжити готувати рис до тих пір, поки він не вбере в себе більшу частину молока і вершків і не стане досить м'яким (це займе близько 25 хвилин).
    2. Форму для запікання змастити топленим вершковим маслом. Яєчні жовтки збити виделкою або кулінарним віночком.
    3. Готовий рис змішати з цукровою пудрою, збитими жовтками і дрібкою солі. Отриману масу перекласти у форму для запікання і полити розтопленим маслом. Помістити форму з рисом в попередньо розігрітий до температури 150 градусів духовку і запікати пудинг протягом 1:00. Протягом цього часу страву слід 2 рази перемішати і, якщо пудинг занадто сухий, додати ще кілька ложок вершків або молока.
    4. Стебла ревеню промити, обсушити, жорсткі кінці зрізати. Нарізати ревінь тонкими скибочками, перекласти в каструльку, посипати коричневим цукром і залити соком половини одного великого апельсина. Помістити каструльку на плиту і варити ревінь на маленькому вогні приблизно 25 хвилин (повинна вийти маса за консистенцією нагадує кисіль).
    5. Готовий пудинг витягти з духовки, трохи остудити, розрізати на порційні шматочки і подати на стіл з ревенем. Пригощайтеся!

  2. Рисовий пудинг можна подавати на стіл з будь-яким ягідним або фруктовим пюре на свій смак. Зараз можна приготувати соус з полуниці, черешні або вишні, трохи пізніше з'являться перші абрикоси та персики - пудинг гарний у поєднанні з будь-якими солоденьким дарами природи, якими неодмінно радує нас щоліта! А ще можна подавати ці ласощі з будь-яким варенням або сиропом. Я, наприклад, люблю такий пудинг з варенням з полуниці і чорної смородини.

  3. Смачного вам і вашим рідним!