салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рисова каша з овочами в сковороді

3 серпня 2015


Цей рецепт увірвався в моє життя, коли я багато і часто працювала в цирку. А це життя на валізах і жодних умов для кулінарії. І ось, маючи 1-2 тарілки, найчастіше пластикові, 1 конфорочний плитку, сковорідку і ще іноді маленьку каструльку, треба було щось зображати на сніданок-обід-вечерю. Так і народжувалися рецепти, приготовані в одному посуді.
Рис за цим рецептом виходить дуже смачним. Я їм його просто так, без м'яса і салатів. Він сам по собі вже стає повноцінним стравою. Томати задають легку кислинку блюду, а пристойну кількість рослинної олії не дає рису бути сухим.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 575 ккал


Щоб приготувати рисову кашу з овочами в сковороді, вам знадобиться:

  • цибуля ріпчаста - 240 г
  • часник - 2 зубчики
  • морква - 110 г
  • помідор - 220 г
  • паста томатна - 1 ч.л. (без гірки)
  • масло рослинне - 6 ст.л.
  • рис - 1 ст. (200мл)
  • вода - 350 мл
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • цукор - щіпка

Як приготувати рисову кашу з овочами в сковороді.

  1. У сковороді розігріваємо все рослинне масло. Кладемо цибулю, нарізану кубиками, і готуємо близько 5 хвилин на вогні трохи вище середнього. Далі додаємо дрібно нарізаний часник, смажимо ще 2 хвилини.

  2. Наступний інгредієнт - морква, терта на крупну тертку. Готуємо близько 5 хвилин, помішуючи.

  3. Поки смажаться овочі, займемося томатами. Для цього зробимо на них надрізи навхрест, заллємо окропом, потім опустимо в холодну воду, знімемо шкірку і нарізаємо кубиками. Помідори і томатну пасту додамо в сковорідку і продовжимо готувати ще близько 3-4 хвилин, злегка посолити і поперчити. На даному етапі краще недосолити!

  4. Тим часом промиваємо рис, відкидаємо на друшляк і даємо йому стекти.

  5. Відправляємо рис до овочів, смажимо 2 хвилини, помішуючи.

  6. Вливаємо воду, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння і ставимо на невеликий вогонь, щоб вміст сковорідки ненав'язливо булькало. Кришкою накрили і з моменту закипання чекаємо приблизно 25 хвилин. Не заважаємо вміст ..

  7. По закінченню часу пробуємо кашу, додаємо сіль-перець і дрібку цукру (якщо необхідно).
    Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15.

  8. Смачного!