На головну |
Рецептів плову насправді дуже багато. По-перше, є різні способи приготування. Наприклад, середньоазіатський і азербайджанський. Різні сорти м'яса. Росіяни з успіхом роблять плов зі свининою. Смачні добавки: нут, часник головками, айва, родзинки. Буває плов з рибою. Буває плов з сухофруктами без м'яса. Нещодавно дізналася, що навіть груші можна покласти в плов.
Зверніть увагу на плов з курки з чорносливом в мультиварці. Із східної казки солодкий плов з курагою, апельсином і родзинками - Це по перських мотивів. Прямо Шахеризада якась! Або ось такий середземноморський варіант. Плов з кальмарами в мультиварці. А чому ні?
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 560 ккал
Щоб приготувати рис з курятиною по-марокканські вам знадобиться:
Як приготувати рис з курятиною по-марокканські.
1. Якщо у вас немає консервованого нуту, замочіть його на ніч. Натріть курячі грудки сумішшю спецій.
2. Очистіть і дрібно поріжте цибулю. Підсмажте його у вершковому маслі в казані до м'якості. Туди ж покладіть шматки грудинки. Обсмажте грудинку до золотистого кольору.
3. Покладіть в казан рис, порізані сушені абрикоси і нут. Розкришіть бульйонний кубик і залийте рис з нутом гарячою водою.
4. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте рис з нутом до м'якості. Велика частина рідини повинна вбратися. Скільки це займе часу? У рецепті, який я прочитала, рекомендували 10 хв. Чийсь у мене за цей час нічого не розм'якшилися. Потримала рис з нутом під кришкою, на повільному вогні півгодини. Та потім ще 40 хв. під кришкою при вимкненому вогні. Тобто зробила так, як звичніше. Вийшло смачно. Готову страву потрібно посипати петрушкою.
Смачного!