салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рис з грибами і шпинатом

15 березня 2013


Рис - досить простий гарнір, однак його можна приготувати так, що вийде самостійне блюдо. Чоловік дуже любить страви з рису, а мені не дуже подобається просто рис. Люблю, коли і красиво, і смачно. Тому я вибрала цей простий рецепт приготування рису з грибами і шпинатом.

Щоб приготувати рис з грибами і шпинатом вам знадобляться:

печериці - 250 г
шпинат свіжий - 150 г
рис басматі - 200 г
часник - 1 зубчик
молодий часник - 1 пучок
боккончіні (міні-моцарелла) - 150 г
помідори черрі - 200 г
лимон -? частина
оливкова олія - ??3 ст.л.
сіль за смаком

Як приготувати рис з грибами і шпинатом:

1. Заллємо в каструлю воду, дочекаємося, коли вода закипить, і покладемо туди рис. Варимо до готовності.
2. Потім відкинемо рис на сито, промиємо холодною водою, залишимо стікати зайвій воді.
3. Розігріємо духовку до 250? С.
4. Викладемо помиті помідори черрі на блюдо для запікання, збризкаємо трохи оливковою олією. Я використовувала для цього пензлик.
5. Поставимо блюдо для запікання в духовку на 5 хвилин. Вимкнемо духовку, якщо у вас електрична плита - вийміть помідори з духовки.
6. Очистимо часточку часнику й наріжемо її пластинами.
7. Поріжемо вимитий лимон часточками, взяти необхідно всього чверть лимона.
8. Порубая молодий часник і шпинат.
9. Частину свіжих печериць (близько 100 г) наріжемо пластинами. Іншу частину печериць (150 г) залишити цілими.
10. Розігріємо залишився оливкова олія в сковороді, обсмажити на ньому всі гриби до золотистого кольору.
11. Додамо в сковороду нарізану зубчик часнику і лимон. Потім викладемо туди рис басматі.
12. Посолити все і акуратно перемішаємо.
13. Перенесемо запечені помідори в сковороду, робити це слід за допомогою дерев'яної лопатки.
14. Додамо порубаний молодий часник і шпинат. Не треба перемішувати! Просто накрийте кришкою і готуйте, поки шпинат трохи не опаде.
15. Акуратно перемішуємо рис з овочами, потім додаємо боккончіні, трохи Томім під кришкою (близько 1-2 хвилин) і подаємо до столу!

Рис з грибами і шпинатом готовий! Подивіться, яке гарне блюдо у нас вийшло.

Порада: Найкраще взяти 100 г великих печериць - їх ми поріжемо, а решта 150 г візьміть маленьких печериць, так у страві вони будуть виглядати гарніше.

Смачного!

Пісний маннік з вишнею в духовці і мультиварці
Свинина під сиром і шпинатом