салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рецепт гарбуза з нутом

22 жовтня 2013


Тушкована гарбуз з нутом - це дуже живильне і ароматне і блюдо, з цікавим поєднанням смаків, яке, повірте, по достоїнству оцінять і шанувальники цієї страви, і ті, хто спробує його вперше!

Мало хто знає, але нут на сьогоднішній день є дієтичним і біологічно цінним продуктом харчування. Тому «турецький горох» (як його дуже часто називають) вважається однією з найпоширеніших бобових культур у всьому світі.

Потрібно також зауважити, що Нутовая боби (як і нутовая борошно) покращують стан шкіри і кольору обличчя. Більше того, вони містять багато кальцію і калію, тому їх вживання благотворно впливає на роботу серця, здоров'я кісток і м'язів, а також на вміст води в тканинах і стан зубів.
Тому пропонуємо вашій увазі рецепт приготування гарбуза з нутом, який припаде до душі як дорослим, так і дітям!

Отже, які ж продукти нам знадобляться для приготування цієї страви:

гарбуз - 400 г
нут відварний - 200 г
часник - 2 зубчики
помідори - 2 шт.
ріпчаста цибуля - 1 шт.
корінь імбиру - 1 ч.л.
олія оливкова - 2-3 ст.л.
кмин - 1/2 ч.л.
коріандр - 1/2 ч.л.
куркума - 1/2 ч.л.
каррі - 1ч.л.
кориця - 1/2 ч..л.
банан - 1 шт.
сіль / перець - за смаком
вода - 2/3 ст.

Спосіб приготування гарбуза з нутом:

1. Для початку необхідно залити нут холодною водою і залишити на ніч. Після цього відварюємо його протягом години (може, трохи більше години) в злегка підсоленій воді, відкидаємо на друшляк, охолоджуємо.
2. Тим часом робимо невеликі хрестоподібні надрізи на помідорах і заливаємо їх окропом. Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо на олії до його прозорості. Потім додаємо на сковорідку до цибулі дрібно порубаний часник, імбир (продовжуємо смажити ще 1-2 хвилини).
3. Знімаємо шкірку з помідорів, нарізаємо їх кубиками і відправляємо в сковорідку. Після цього додаємо кмин, коріандр, каррі, куркуму і корицю. Тушкуємо на повільному вогні близько 2-3 хвилин.
4. Нарізаємо гарбуз великими кубиками, додаємо її до інших овочів. Прожарюємо всього одну хвилинку, а потім додаємо в сковорідку 2/3 склянки води і тушкуємо ще 10-12 хвилин. Після цього додаємо нут, солимо і перчимо на ваш смак, закриваємо кришкою і Томім ще близько 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню.
5. Очищаємо банан від шкірки і нарізаємо середніми кружечками (в 1 см завтовшки). Потім обсмажуємо його на розпеченій сковорідці до утворення золотистої скоринки.

При подачі розкладаємо гарбуз з нутом порційно по тарілках, а зверху прикрашаємо кружечками банана. Блюдо також можна прикрасити свіжими листям кінзи!

Смачно, красиво, ароматно!

Всім смачного!

Голубці з бурякових листя
Вегетаріанські голубці з квасолею