салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рецепт приготування качки по-домашньому

1 вересня 2014


Мені завжди було цікаво, як можна приготувати качку, щоб вона була не гумова. Як тільки випала нагода, і в мене опинилася в руках домашня качка, я вирішила спробувати приготувати її за незвичним рецептом з заморського сайту. Треба було спочатку обсмажити її, потім зварити, а потім підсмажити на грилі. В оригіналі потрібно готувати качку цілком, з шкірою. Але, напевно, тому, що качка у нас була не дуже молода і жирна, шкіра в неї була ну дуже вже жирна, і якщо її так готувати, вийде дуже жирне блюдо. Тому я від цієї шкури позбулася. Якщо у вас качка молода, шкіру знімати не треба. Може, тому, щоб качка була без шкіри, або просто завдяки технології рецепта, качка вийшла дуже смачна і м'яка! Те, чого я і добивалася! Спробуйте щекачку, фаршировану сливами або знамениту качку по-пекінськи.

Кількість порцій: 16
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 550 ккал


Щоб приготувати качку по-домашньому, вам потрібно:

  • качка - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • масло вершкове - 50 г
  • паста томатна - 2 ст.л.
  • цукор - 0,5 ч.л.
  • сіль - 0,5 ч.л. + В бульйон
  • перець чорний мелений - за смаком
  • часник - 1-2 зубчики
  • масло рослинне - 4 ст.л.

Як приготувати качку по-домашньому.

  1. 1. Насамперед качку треба підготувати: випатрати, промити, обрізати все зайве (огузок, шию). Я позбулася ще й дуже товстою і жирної шкури. Це було дуже непросто.
    2. Цибулю очистити і натерти на тертці.
    3. Обсмажити качку цілком на вершковому маслі в глибокій посуді, повертаючи, щоб присмажилася з усіх боків. Якщо качка все-таки жирна, вершкового масла можна покласти трохи, адже з неї ще витопиться жир.
    4. Я переклала потім качку в качатницю. Далі її слід залити водою, щоб вона її повністю покрила.
    5. Додати в воду цибулю і довести до кипіння. Накрити кришкою і зменшити вогонь. Варити близько години. Якщо качка з шкірою, близько 1,5 години. Наприкінці варіння (хвилин за 20) додати сіль і мелений перець.
    6. Тепер треба зробити соус. Змішати томатну пасту, сіль, перець і часник. В оригіналі часник гранульований. У мене був свіжий, подрібнений. Залишити на 5 хвилин.
    7. Додати в соус рослинне масло і перемішати.
    8. Відварену качку вийняти з бульйону і нанизати на шампур для гриля. Змастити томатним соусом з усіх боків.
    9. Помістити в духовку і включити гриль на 10 хвилин, щоб качка підрум'янилася.

  2. Подавати гарячою.
  3. Смачного!