На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рецепт єврейського штруделя

31 березня 2014


Ви любите випічку з ягодами, але традиційні вишневі і яблучні пироги вам набридли? У такому випадку єврейський штрудель - це те, що вам потрібно. Ця страва готується досить швидко і просто в порівнянні з іншими видами випічки (всього 40 хвилин), відмінно підійде до чаю. Штрудель в будь-який час року нагадає вам літо своїм ягідним смаком, тому варто влітку заморозити вишні.

Штруделі печуть у багатьох країнах. Є штруделі з яблуками і вишнями. Так, десертні солодкі штруделі готують з сиром, ягодами, корицею і маком. Але є ще штруделі несолодкі - картопляний, м'ясний, штрудель з кров'яною ковбасою, з лівером. І вони теж дуже смачні.

Найпоширенішими штруделі вважаються в Німеччині (тут печуть штруделі з яблуками, грушами і вишнями), а також в Угорщині, Чехії та Ізраїлі. Грецький штрудель називається бугаца.

Щоб приготувати єврейський штрудель, вам знадобиться:

борошно - 4 ст.
цукор - 2 склянки (1 для тіста, 1 для приготування посипання)
рослинне масло - 100 мл
маргарин - 200 г
гашене сода - 1 ч.л.
вода - 100 мл
лимонна кислота - 1 ч.л.
кориця - 2 ч.л.
родзинки - 1 стакан
вишня - 3 склянки
горіхи - 300 г

Як приготувати єврейський штрудель:

1. Злегка збиваємо яйця з цукром, додаємо до них маргарин, попередньо трохи підігрітий. Потім, постійно помішуючи, додаємо воду, масло, соду, борошно і сіль. У результаті виходить еластичне тісто.
2. Вимішуємо тісто, формуємо з нього пружну кульку. Ділимо його на 4 частини і на час відкладаємо
3. Приходимо до виготовлення посипання - перемішуємо корицю, цукор і лимонну кислоту. Кількість інгредієнтів, наведене в рецепті, розраховане на те, щоб повністю покрити штрудель, якщо вам цього не хочеться, то зменшуйте їх кількість, зберігаючи пропорції.
4. Розкачуємо досить тонко тісто, тільки не занадто тонко, щоб начинка не могла його прорвати. Посипаємо тісто посипкою, потім викладаємо вишню, родзинки і горіхи. Так робимо з кожним шматком тесту.
5. Звертаємо тісто рулетом, викладаємо майбутній штрудель на деко, застелене пергаментним папером. Відправляємо в попередньо розігріту духовку.
6. Випікаємо півгодини при температурі 200 градусів. Час може варіюватися залежно від духовки.
Коли штрудель готовий, посипаємо його залишилася посипкою або просто цукровою пудрою. При бажанні можна додати в начинку мед і мак, горіхи також можна вибрати будь-які, а родзинки замінити дрібно нарізаною курагою.

Смачного!

Гострий салат з грейпфрута
Сьомга зі шпинатом під сиром Дор Блю
© 2015-2022  mycooking.pp.ua