салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Рагу з рибою і овочами

11 січня 2015


Риба відмінно поєднується з овочами, тому цілком закономірно, що рибу дуже часто подають з овочевим гарніром. У нашому рецепті ми вирішили спростити вам завдання і приготувати, так би мовити, два в одному: риба входить до складу рагу як повноправний інгредієнт, а все блюдо в підсумку набуває більш цікавий смак. У рецепті вказано філе тріски, але ви цілком можете замінити його філе іншої морської риби, але саме морський, а не річковий, адже в морській рибі практично немає кісток, крім хребта і ребер. Для краси можна взяти болгарські перці різних кольорів, наприклад, червоний і зелений або оранжевий.
Взагалі рецептів овочевого рагу дуже багато. Це може бути і чисто овочеве рагу, як, наприклад, овочеве рагу з баклажанами і цвітною капустою. А багато овочеві рагу готуються за тим же принципом, що і наше, то є два (або більше) в одному. Овочеве рагу з м'ясом - Це дуже смачне і ситне блюдо, і овочеве рагу з куркою, грибами і картоплею нітрохи не поступається йому за смаковими якостями. Рагу добре тим, що в нього можна класти практично будь-які овочі і види м'яса, і це завжди буде смачне і корисне блюдо.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  45 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 195 ккал


Щоб приготувати рагу з рибою і овочами, вам потрібно:

  • філе тріски - 700-800 г
  • кабачок - 1 шт.
  • цибуля - 1 головка
  • перець болгарський - 1-2 шт.
  • маслини без кісточок - 0,5 банки
  • томати протерті - 500 г
  • кмин - 1 ч.л.
  • коріандр - 1 ч.л.
  • фенхель - 1 ч.л.
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • петрушка - 1 пучок
  • олію соняшникову - 5 ст.л.

Як приготувати рагу з рибою і овочами.

  1. 1. Промийте рибу, кабачок, болгарський перець і цибулину і наріжте їх невеликими шматочками. Якщо ви використовуєте заморожений болгарський перець, викладіть його в друшляк, промийте під холодною водою і ретельно струсіть воду.
    2. На сухій сковорідці, помішуючи, обсмажте спеції (кмин, коріандр і фенхель), поки вони не розкриють свій аромат, потім зітреш їх в ступці.
    3. Обсмажте овочі на рослинному маслі хвилин 5, потім додайте рибу, маслини, спеції і протерті томати, перемішайте і тушкуйте до готовності на середньому вогні хвилин 20-30.
    4. Промийте петрушку в проточній воді, обсушити і дрібно нарубати.
    5. При подачі посипте рагу петрушкою.

  2. Таке рагу виходить дуже смачним не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді, тому його можна подавати і як холодну закуску.

  3.  Смачного!

Торт Снікерс з печивом крекер
Горбуша на яблучній подушці для новорічного столу