салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пшоняна каша з кабачком і морквою в мультиварці

29 липня 2015


Прочитавши калорійність кабачка, користь моркви і пшона, я вирішила поєднати ці три продукти, і вийшла відмінна каша.
Я трохи поділюся з вами цими знаннями. Кабачок нормалізує водний баланс організму, кабачок виводить зайві солі і є сечогінним засобом. Також його можна застосовувати в дієтичному харчуванні, при захворюваннях шлунково-кишкового тракту для щадного харчування. Кабачки до непристойності низькокалорійні. Всього 23 кілокалорії на 100 грамів продукту. Це означає, якщо ми будемо додавати кабачок в будь-яку страву, цим ми зменшимо калорійність приготованого нами продукту.
У пшоні містяться вітаміни групи В, що відповідають за здоров'я волосся, шкіри та нігтів, що регулюють тиск, усувають втому і дратівливість.
У моркві містяться всі речовини, що необхідні для нормальної життєдіяльності будь-якого людського організму.
- Вітаміни (провітамін А, вся група В, РР, С, К, Е)
- Мінерали (йод, калій, залізо, мідь, фтор, магній, фосфор, кобальт та інші)
- Ефірні масла (саме ними обумовлений характерний аромат коренеплоду)
- Біофлавоноїди і антоціани
- Натуральні цукру
- Антиоксиданти
- Харчові волокна (клітковина).
Ось я з'єднала всі ці корисні продукти і вийшла смачна і корисна каша.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  50 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 335 ккал


Щоб приготувати пшоняну кашу з кабачком і морквою в мультиварці, вам знадобиться:

  • пшоно - 1 мультістакан
  • масло вершкове - 1 ст.л.
  • вода - 2 мультістакана
  • сіль за смаком
  • кабачок (натертий на крупну тертку) - 300 г
  • морква (натерта на крупну тертку) - 300 г
  • цибуля ріпчаста - 30 г
  • часник - 1 зубчик
  • масло рослинне - 2 ст.л.
  • сіль за смаком

Як приготувати пшоняну кашу з кабачком і морквою в мультиварці.

  1. Спочатку в чашу мультиварки наливаємо олію і складаємо туди кабачок, морква, дрібно нарізану цибулю і часник. Всі солимо і перемішуємо, закриваємо мультиварку і включаємо в режим «гасіння» на 20 хвилин. Після звукового сигналу додаємо перебране і добре вимите пшоно, доливаємо 2 склянки кип'яченої води, закриваємо мультиварку і включаємо режим «каша» на 30 хвилин.
    Після звукового сигналу смачна і корисна каша готова.

  2. Таку кашу можна подати як самостійне блюдо, так і на гарнір до будь-якого м'яса.

  3. Смачного!

Каша з булгуром і рисом
Пшоняна каша в апельсині