На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пшоняна каша на воді з гарбузом

14 жовтня 2014


Каша є окремим, абсолютно особливим видом страв з круп і окремих видів бобових. Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати кашу? Змушена сказати, що така думка помилкова, адже не даремно в далекому минулому була навіть окрема поварская спеціальність, і ім'я їй було кашовар. За великим рахунком для того, щоб приготувати кашу, потрібно всього лише два основних інгредієнта: крупа, ну і рідина, в якій вона і буде готуватися (вода, молоко, бульйон, відвар). А чому тоді в одних каша виходить смачною, ароматною і приємною консистенції, а в інших - блюдо, яке і є якось не особливо хочеться? А все тому, що і в приготуванні каш є свої особливості. Ось, наприклад, гречку, перш ніж варити, рекомендують обсмажувати на сковорідці, щоб посилити її аромат, пшоно - обдають окропом, крупу перлову - замочують на пару годин. Не варто забувати, що смак каші залежить і від якості крупи, яку ви використовуєте.

Рекомендую вам спробувати манну кашу в мультиварці - Приготування за допомогою мультиварки і так простого каші принесе вам лише задоволення.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 195 ккал


Щоб приготувати пшоняну кашу на воді з гарбузом, вам знадобиться:

  • гарбуз - 300 г
  • крупа пшоняна - 1 ст.
  • вода - 2,5 ст.
  • сіль за смаком
  • масло вершкове, сметана або гарячі вершки - за смаком

Як приготувати пшоняну кашу на воді з гарбузом:

  1. 1. Перш за все, промиваємо крупу. Ставимося до цього відповідально. Воду міняємо кілька разів, поки вона не стане повністю прозорою.
    2. У невелику каструльку наливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і злегка підсолюємо.
    3. Гарбуз нарізаємо на середні кубики і занурюємо в киплячу воду. Варимо до тих пір, поки гарбуз не стане м'якою. Важливо не переварити гарбуз, інакше вийдуть не кубики, а гарбузова маса.
    4. Як тільки гарбузове шматочки будуть готові, воду зливаємо в іншу ємність (каструлю), а каструлю, в якій залишилася варений гарбуз, накриваємо кришкою, щоб не охолола.
    5. Гарбузовий відвар в каструлі ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі засипаємо промиту крупу. На повільному вогні варимо до готовності. Як тільки каша буде готова, поверх неї викладаємо шматочки гарбуза.
    6. Розміщуємо каструлю з кашею і гарбузом в духовку, таким чином, доводимо страву до готовності. Залишаємо на 10-15 хвилин.
    7. Готову кашу з гарбузом подаємо до столу з вершковим маслом, сметаною або гарячими вершками.

  2. Смачного!

Паштет з копченої скумбрії
Паштет з бринзи з часником і горіхами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua