салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Святкові бутерброди зі шпротами

29 травня 2015


Ми дуже часто готуємо бутерброди: на сніданок, на перекус, для закусок і пікніків. Бутерброд вважають їжею «на всі випадки життя». Бутерброд може бути ситним - з м'ясною начинкою, може бути легким - з овочами, і навіть солодким - з соусами і фруктами. Бутерброд може бути простим, наприклад, з маслом і ковбасою. Може бути складним - з соусом, м'ясом, овочами і зеленню. Також розрізняють бутерброд відкритий і закритий, останній ще називають «сендвіч». Ще вони бувають різних розмірів: великий на багеті - «човник», маленькі «тартинки» або зовсім крихітні «канапе». Одним словом, все бутерброди потрібні, всі бутерброди важливі!
Сьогодні хочу з вами поділитися моїми улюбленими святковими бутербродами зі шпротами, які можна доповнювати і змінювати інгредієнти. Наприклад, замість огірка або помідора нарізати і покласти кільця вареного яйця або навіть вареного буряка. Щоразу бутерброди будуть різними і незвичайними. Раджу приготувати і порадувати своїх близьких!

Кількість порцій: 6
Час приготування:  25 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 300 ккал


Щоб приготувати святкові бутерброди зі шпротами, вам знадобиться:

  • хліб для тостів - 6 скибочок
  • майонез - 2 ст.л.
  • соус краснодарський (або кетчуп) - 2 ст.л.
  • часник - 3 зубчики
  • шпроти - 1 банка
  • огірок солоний - 1-2 шт.
  • помідор - 1-2 шт.
  • лимон - 0,5 шт.
  • петрушка - за смаком
  • олія соняшникова - 1-2 ст.л.

Як приготувати святкові бутерброди зі шпротами.

  1. 1. Приготуємо всі потрібні інгредієнти.

  2. Їх можна міняти і доповнювати по своєму смаку, основа - тости, соус часниковий і шпроти.
    2. Приготуємо часниковий соус. Для нього найкраще використовувати краснодарський соус (у його складі помідор, яблуко і трави). Якщо у вас його немає, то підійде кетчуп з травами.

  3. У піалі з'єднуємо соус краснодарський (кетчуп) і майонез.

  4. Перемішуємо.

  5. 3. Три зубчики часнику очищаємо

  6. і пропускаємо через чеснокодавку прямо в соус.

  7. Добре перемішуємо до рівномірного розподілу часнику по соусу. Соус часниковий для тостів готовий.

  8. 4. Тости розрізаємо на трикутники по дві частини.

  9. У сковороду наливаємо соняшникову олію і розігріваємо його.

  10. Тільки добре розігрійте, а потім приступайте до обсмажування тостів, тому що в противному випадку тости вберуть масло, що небажано.

  11. Обсмажуємо до золотистої скоринки наші тостового шматочки з двох сторін,

  12. а потім витягуємо їх на тарілку, застелену паперовим рушником.

  13. 5. Поки тости остигають, підготуємо інші інгредієнти. Огірочок наріжемо тонкими скибочками навскіс.

  14. Помідор також нарізаємо тонко півкільцями,

  15. а лимончик нарізаємо тонко четвертинками.

  16. Петрушку миємо й ділимо на невеликі гілочки для прикраси.
    6. Приступаємо до формування бутербродів. Кожен шматочок обсмаженого тосту намазуємо часниковим соусом.

  17. З найдовшою боку кладемо одну рибку зі шпрот.

  18. Поруч кладемо шматочок огірочка,

  19. на нього пів-скибочки помідора (ближче до одного з кутів).

  20. Потім ближче до протилежного кута кладемо четвертинку лимона.

  21. Прикрашаємо гілочкою петрушки.
    7. Викладаємо бутерброди віялом на велике блюдо і подаємо до столу.

  22. Святкові бутерброди зі шпротами готові!

  23. Приємного святкового апетиту!

Ніжні закусочні рулетики
Мигдальний Шпрітцер