салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пісний салат з рисом і овочами

25 квітня 2014


Пісний салат з рисом
 виходить досить ситним і, безумовно, дуже корисним за рахунок овочів. Прекрасний рецепт, щоб підтримати свої сили і працездатність під час посту.

Пісний салат з рисом готується з наступних інгредієнтів:
- 100 г рису, краще длиннозерного
- 2 болгарських перцю
- 1 помідор
- 1 морквина
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 1 маринований огірок
- 6% -ний оцет
- сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Цукор - за смаком
- масло рослинне.

Пісний салат з рисом готується наступним чином:
1. Рис відварити й остудити.
2. Моркву натерти на тертці корейської (можна натерти і на звичайній великої, тільки постаратися, щоб вийшли довгі смужки) і замаринувати в 6% -ном оцті.
3. З болгарського перцю видалити серцевину і нарізати часточками.
4. Цибулю нарізати півкільцями і обдати окропом, щоб пішла гіркота.
5. Помідор і огірок нарізати невеликими кубиками, огірок віджати від надлишків соку, а морква - від надлишків оцту.
6. Змішати рис з підготовленими овочами, посолити, поперчити, за бажанням додати трохи цукру.
7. Салат можна заправити олією, але в мінімальних кількостях, або заправити оцтом, в якому маринувалися морква, вийде теж дуже смачно.

На здоров'я!

Салат з солоних огірків
Яблучно-грушевий крісп на сніданок