салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Пісний борщ в мультиварці

26 квітня 2015


Кому як, а мені пісний борщ подобається не менше, ніж з м'ясом. І виходить він завжди смачно, а з появою в будинку мультиварки, я борщ готую найчастіше саме в ній.

Думаю, що кожна господиня бере продукти для борщу «на око». Так що, нижчеприведений рецептура, швидше орієнтовна.

Кількість порцій: 10-12
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 130 ккал


Щоб приготувати пісний борщ в мультиварці, вам знадобиться:

  • картопля (невеликий) - 7 штук
  • капуста - 300 г
  • морква - 1 шт. (160 г)
  • цибуля ріпчаста - 1 штука (130 г)
  • буряк - 130 г
  • перець болгарський - 50 г
  • томатна паста - 1 ст. ложка
  • олія соняшникова - 1 ст. ложка
  • зелень, сіль, спеції - за смаком

Як приготувати пісний борщ в мультиварці:

  1. 1. Приготуємо продукти для варіння борщу орієнтуючись на рецепт.
    2. Картопля вимиємо, почистимо і залишимо поки в чашці з водою, щоб не потемнів. Буряк миємо, чистимо і ріжемо на тонкі брусочки. Миту моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо і ріжемо дрібним кубиком.

  2. 3. Наливаємо в чашу мультиварки положки рослинного масла, всипаємо буряк і ставимо на режим жарка на 20 хвилин. Закриваємо кришку і обсмажуємо буряк 7 хвилин.

  3. 4. Відкриваємо кришку, додаємо моркву і масло, що залишилося, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати під закритою кришкою 5 хвилин.

  4. 5. Відкриваємо кришку, розсовуємо овочі по краях чаші, а в середину викладаємо ст. ложку томатної пасти. Помішуючи, обсмажуємо її протягом хвилини.

  5. 6. Додаємо в чашу 0,3 мультістакана води, перемішуємо, закриваємо кришку і тушкуємо до сигналу.

  6. 7. Нарізаємо кубиком болгарський перець. Картоплю ріжемо брусочками.

  7. 8. Після сигналу додаємо перець до овочів, перемішуємо.

  8. 9. Всипаємо порізану картоплю, солимо, додаємо спеції.

  9. 10. Наливаємо в чашу воду, щоб до краю залишалося приблизно 6 7 см. Виставляємо режим «Суп» або «Гасіння» на 1:00.

  10. 11. У нас в сім'ї люблять капусту в борщі НЕ розварену, тому я опускаю її в чашу за 10 хвилин до закінчення варіння.

  11. 12. Поріжемо зелень. У мене зелень заморожена, тому ріжу лише зелений лук.

  12. 13. Після сигналу додаю в чашу зелень, закриваю кришку, відключаю МВ і залишаю борщ настоюватися хвилин на 10 - 15.

  13. 14. Пісний борщ готовий. Можна кликати всіх до обіду.

  14. 15. Подаємо борщ в супниці.

  15. Смачного!

Торт Монастирська хата
Листкові конвертики з яблуком