салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Помідори солодкі на зиму

24 серпня 2015


Ці помидорки виходять дуже смачними, та й розсіл піде з радістю.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 30 ккал / 100 г


Щоб приготувати помідори солодкі на зиму, вам знадобиться:

  • помідори (на 1 літрову банку)
  • часник - 3 маленьких зубчики
  • перець чорний горошком - 5 шт.
  • перець духмяний горошком - 2 шт.
  • гвоздика - 3 шт.
  • лист лвровий - 1 шт.
  • кріп - 1 парасольку
  • оцет - 1,5 ст.л.
  • маринад:
  • вода - 1 л
  • цукор - 12 ст.л.
  • сіль - 2 ст.л.

Як приготувати помідори солодкі на зиму.

  1. Помідори беремо невеликого розміру, миємо складаємо в друшляк, щоб стекла вода. Тим часом готуємо банки, я вседа помідори закочую в літрові банки. У каструлі ставимо кип'ятити воду. Часник чистимо. Потім на дно банки кладемо часник, розрізавши його на три частини, так він віддасть краще свій аромат, парасолька кропу, чорний і запашний перець і гвоздику, потім викладаємо помідори і все заливаємо окропом. Зверху прикриваємо закаточной кришкою і даємо постояти 30 хвилин. По закінченні часу воду з банок зливаємо, відміряємо потрібну кількість цієї води для розсолу. Виливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, кип'ятимо, поки не розчиниться цукор і сіль. У кожну банку з помідорами наливаємо оцет (1,5 ст.л.) заливаємо розсолом, прикриваємо закаточной кришкою і стерелізуем 10 хвилин. Закочуємо, перевертаємо закочені банки в верх дном і добре укутуємо. Так вони стоять до повного охолодження. Потім їх можна прибрати в місце для зберігання закаток. Пробуйте - не пошкодуєте.

  2. Примітки до рецепту, поради по сервіровці: такий рецепт заготовки помідор на зиму підійде тільки для помідор, вирощених в домашніх умовах.
  3. Приємних заготовок!

Асорті з помідорів, огірків і слив на зиму
Курка, запечена з грибами і рисом