На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Помідори протерті з часником на зиму

16 липня 2013


Якщо ви любите натуральний смак томатів без будь-яких добавок, то мій рецепт - те, що вам потрібно. Нещодавно я писала про те, як приготувати помідори на зиму під снігом, сьогоднішній рецепт дуже на нього схожий, різниця полягає лише в тому, що в даному випадку помідори потрібно перетерти і зробити масу однорідною. Складно назвати таку заготовку самостійною стравою, але як доповнення або закуска вона просто чудова. Зараз розпал сезону шашликів, протерті помідори виходять смачніше будь-якого кетчупу і роблять шашлик просто приголомшливим. Останнім часом друзі завжди просять мене брати з собою баночку такого ласощі, коли ми виїжджаємо за місто.

Незамінна заготівля і тоді, коли немає часу на приготування сніданку або вечері, але хочеться чогось смачненького. тоді можна зробити з такої консервації відмінні бутерброди, просто намазавши її на хліб. Звичайно, вирушаючи на побачення, так робити не варто, адже часник дає про себе знати. Заготівлю можна також додавати в інші страви, я частенько замінюю нею томатну пасту в приготуванні борщу, виходить дуже смачно. З цієї причини не потрібно закривати всі помідори на зиму, залиште частина в холодильнику, вони вам знадобляться.

Щоб приготувати помідори протерті з часником на зиму, вам знадобиться:

часник - 100 г
помідори - 1 кг
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком
цукор - за смаком

Як приготувати помідори протерті з часником на зиму:

1. Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки і розрізаємо помідори на невеликі шматочки. Трьом томати на тертці, шкірку викидаємо. Можна також попередньо зняти шкірку і пропустити помідори через м'ясорубку. Отриману масу переливаємо в ємність.
2. Трьом або тиснемо часник, кладемо його до помідорів, додаємо цукор, сіль і перець, гарненько все перемішуємо, закриваємо кришкою. Отриману суміш ставимо в холодильник на кілька днів, після чого її можна сміливо вживати.
3. Для заготовляння цих ласощів на зиму необхідно терті помідори поставити на повільний вогонь і дати їм закипіти. Після чого додати сіль, цукор і перець, а також часник. Розкладаємо суміш у попередньо простерилізовані банки і закочує. Після охолодження прибираємо їх в прохолодне темне місце, зберігати можна до 1 року.

Смачного!

Чорничний кисіль
Печені пиріжки на дріжджах з малиною
© 2015-2022  mycooking.pp.ua