На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Помідори часточками з цибулею на зиму

9 липня 2013


Помідори солоні, помідори квашені, помідори мариновані, помідори в'ялені, помідори у власному соку ... Чого тільки не придумують винахідливі майстри кулінарії і запасливі господині для того, щоб мати можливість насолоджуватися смаком і ароматом чудесного овоча цілий рік!

Мариновані помідори - неодмінна смачне прикраса будь-якого застілля у слов'янських народів! І не дивно, адже кисло-солодкий овоч відмінно справляється з роллю закуски або доповнення до якого-небудь страві!

Пропоную вашій увазі прекрасний рецепт приготування помідорів часточками з цибулею на зиму!

Щоб приготувати помідори часточками з цибулею на зиму, вам знадобиться:

помідори
цибуля ріпчаста
вода - 1 л
цукор - 3 ст. л.
яблучний оцет - 1 ст. л.
запашний перець горошком
лавровий лист
сіль - 1 ст. л.

Як приготувати помідори часточками з цибулею на зиму:

1. Підготувати банки і кришки. Простерилізувати тару ви можете будь-яким, зручним для вас способом (на пару, в гарячій воді, за допомогою духовки або мікрохвильовій печі).
2. Помідори вимити, обсушити, розрізати на четвертинки. Якщо овочі дуже великі, можна розрізати на 6 частин.
3. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, вимити, обсушити, нарізати півкільцями.
4. У кожну підготовлену раніше банку покласти 1-2 лаврових листки і кілька горошин запашного перцю.
5. перешаровуючи помідори нарізаною ріпчастою цибулею, викласти овочі в банки.
6. Приготувати заливку. Для цього воду вилити в каструлю і довести до кипіння. Додати в окріп цукор, сіль і оцет.
7. Банки з помідорами та цибулею наповнити гарячим маринадом так, щоб рідина покривала овочі.
8. Накрити банки із заготівлею кришками, помістити у велику каструлю з гарячою водою і стерилізувати протягом 10 хвилин.
9. Обережно, щоб не обпектися, витягти банки із заготівлею з каструлі і закатати.
10. Перевернути банки із заготівлею догори дном, добре укутати і залишити до повного охолодження.

Для приготування даної заготовки слід використовувати міцні, стиглі, але не перезрілі овочі.

У процесі приготування помідорів часточками з цибулею ви можете додати в заготовку часник (кілька зубчиків на банку), зелень (кріп, петрушку, селеру), корінь петрушки або селери, гострий стручковий перчик, горошини чорного перцю, гвоздику.

Помідори часточками з цибулею можна подавати як самостійну закуску, так і в якості відмінного доповнення до багатьох гарнірів і м'ясних страв.

Готуйте з задоволенням і приємного вам апетиту!

Ікра кабачкова на зиму з помідорами
Японський омлет Тамаго-яки
© 2015-2022  mycooking.pp.ua