На головну |
Полента - дуже смачна страва, яку готують з різноманітними соусами та доповненнями. Останнім часом я стала справжньою прихильницею поленти, так як вона смачна, корисна і дозволяє експериментувати зі смаками. Не бійтеся дати свободу своєї кулінарної фантазії, і тоді ви дізнаєтеся, які цікаві поєднання можуть давати багато звичні продукти.
З кукурудзяної крупи можна приготувати не тільки смачну полєнту, але і смачну кукурудзяну кашу з м'ясом в мультиварці.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 ч. 30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 380 ккал
Щоб приготувати поленту з сиром, вам знадобиться:
Як приготувати поленту з сиром.
1. Насамперед для поленти потрібно зварити кукурудзяну крупу. Для цього в каструлю влити воду і поставити на вогонь, довести до кипіння.
2. Тим часом кукурудзяну крупу промити водою. Коли закипить вода в каструлі, всипати кукурудзяну крупу, постійно при цьому помішуючи, зменшити вогонь до мінімуму, посолити і варити до готовності близько півгодини.
3. Деко або форму для запікання з високими бортиками змастити маслом. Каструлю з полентою зняти з вогню і викласти кашу в деко, розрівняти рівним шаром. Зверху деко з полентою накрити тонким кухонним рушником, відставити убік і дати охолонути протягом 1:00.
4. Коли полента охолоне, нарізати її на квадратики однакового розміру.
5. Тепер взяти глибоку миску, покласти в неї сир з цвіллю і розім'яти його вилкою. Зелень вимити й подрібнити, додати до сиру в миску. Вершковий сир натерти на тертці і теж додати в миску, все ретельно перемішати.
6. Поленту, нарізану на шматочки, викласти з дека. Включити духовку і розігріти її до 170 градусів.
7. Взяти сирну суміш і змастити нею кожен шматочок поленти. Змащені шматочки поленти скласти на деко, деко відправити в духовку і запікати їх 15 хвилин.
8. Зелень вимити й подрібнити. Деко дістати з духовки, поленту розкласти порційно по тарілках і посипати свіжою зеленню, подати до столу.
Приємного вам апетиту!