На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Полента з грибами

23 вересня 2014


Як готують поленту, я вперше побачила у кулінарному шоу, після якого і почала її готувати сама. Поленту можна приготувати з різноманітними смаками, запечена полента особливо смачна. Її смак залежить від того, з чим її приготувати. Наприклад, полента з салямі, білими грибами і горгонзола має дивно насичений смак, спробувавши таку поленту, захочеться її знову і знову.

Полента з грибами, в цьому рецепті з лисичками і печерицями, виходить неймовірно смачною, обов'язково приготуйте цей варіант поленти!

Кількість порцій: 10
Час приготування:  1 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 330 ккал


Щоб приготувати поленту з грибами, вам знадобиться:

  • полента - 900 г
  • томати консервовані - 400 г
  • гриби лисички - 300 г
  • печериці - 200 г
  • сир моцарелла - 100 г
  • вино біле сухе - 100 мл
  • масло вершкове - 40 г
  • олія оливкова - 1 ст. л.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • чебрець - за смаком
  • петрушка - 4 гілочки
  • шафран - на кінчику ножа
  • часник часточки - 2 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком

Як приготувати поленту з грибами.

  1. 1. Насамперед потрібно підготувати для поленти гриби. Лисички і шампіньйони почистити і добре вимити. Лисички годі й нарізати, а печериці розрізати на дві частини.
    2. Цибулю і часник очистити від лушпиння, вимити, цибулю нарізати дрібненько, часник спочатку розчавити ножем, а потім нашаткувати як можна дрібніше.
    3. Відкрити баночку з консервованими помідорами і перекласти їх в тарілку, розім'яти їх виделкою. Краще брати помідори без шкірки, а якщо з шкіркою, тоді попередньо очистити від неї.
    4. На плиту поставити сковороду, влити оливкове масло і розігріти, додати вершкове масло, всипати цибулю і часник, смажити до м'якості. Потім додати в сковороду гриби, обсмажити і влити вино.
    5. Гасити гриби у вині, поки воно не випарується. Потім додати помідори, розмішати і всипати шафран, посолити і поперчити за смаком. Продовжувати тушкувати на середньому вогні 20 хвилин.
    6. Вимити петрушку, просушити і дрібно нарізати.
    Сковороду зняти з плити, додати до грибів нарізану петрушку і чебрець, перемішати.
    7. Включити духовку і розігріти її до температури 200 градусів.
    8. Поленту нарізати на невеликі шматочки, щоб товщиною вони були не більше 1 см.
    Взяти форму для запікання і змастити її вершковим маслом. Розкласти у формі нарізані шматочки поленти, поверх поленти покласти моцарелу, а поверх моцарели викласти смажені гриби з цибулею та помідорами, розрівняти.
    9. Форму з полентою поставити в духовку і запікати близько 15-20 хвилин до рум'яної скоринки. Після чого форму дістати з духовки, поленту з грибами розкласти порційно по тарілках і подати до столу.

  2. Приємного вам апетиту!

Попкорн солодкий в домашніх умовах
Тірамісу з лимончелло і апельсином
© 2015-2022  mycooking.pp.ua