На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов в пароварці

30 травня 2011


Плов, приготований в пароварці не тільки смачний, але і корисний. Він легко засвоюється, і за рахунок того, що він приготований на пару, в ньому залишаються всі вітаміни і корисні властивості.

Інгредієнти для плову в пароварці:
рис - 2 склянки
м'якоть баранини - 500 г
морква - 3 шт.
цибуля - 2 шт.
вода - 400 мл
перець червоний - 0,5 чайної ложки
перець чорний - 0,5 чайної ложки
масло рослинне - 100 мл

Спосіб приготування плову в пароварці:
Рис заздалегідь промийте і замочіть в теплій підсоленій воді на 1,5-2 години.

У товстостінній каструлі з нагрітим маслом обсмажте дрібно нарізане м'ясо з натертої на крупній тертці морквою і нарізаною кільцями цибулею протягом 15-20 хвилин.

Після того, як м'ясо підрум'яниться, перекладіть його в піддон для круп, залийте окропом, додайте спеції і додайте вже набряклий до того часу рис.

Рис акуратно розрівняйте, не перемішуючи його з м'ясом, він повинен бути покритий водою, приблизно, на 1 см.

Варіть плов в пароварці близько 50 хвилин.

Перед подачею на стіл плов перекладіть на велике блюдо так, щоб знизу був рис, а зверху - м'ясо.

Плов з мідіями
Салат з червоної риби і овочів «Господиня».
© 2015-2022  mycooking.pp.ua