салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов в мультиварці

6 лютого 2014


Придбала я мультиварку Philips HD2178 і натішитися не можу, наскільки ж у ній смачно і просто готувати. Коли я готую в ній страви, залишається більше вільного часу, а все, що в ній готується, виходить дуже смачним, і при цьому не потрібно напружуватися і стояти весь час над плитою.
Сьогодні я вам пропоную приготувати плов в мультиварці. У мене він вийшов ну дуже смачний: рис розсипчастий, плов добре просякнутий ароматами, загалом, те, що потрібно!

Щоб приготувати плов в мультиварці, вам потрібно:

м'ясо (м'якоть свинини) - 700 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 2 шт.
рис басматі - 400 г
часник - 2 головки
петрушка свіжа - пучок
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком
спеції (куркума, зіра та ін.) - за смаком
масло рослинне - для смаження
вода

Як приготувати плов в мультиварці:

1. М'ясо для плову краще вибирати понежнее, я беру ниркову частину, мені ця частина більше подобається в плові. М'ясо вимити, обсушити паперовим рушником, щоб прибрати вологу, нарізати на шматочки середнього розміру.
2. Мультиварки включити в режим м'ясо, жарка або тушкування, який режим є у вашій мультиварки. Влити трохи рослинного масла на дно чаші мультиварки.
3. Поки мультиварка розігрівається, очистити цибулю, 1 головку часнику і моркву, вимити добре, цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на дрібній тертці, а часник пропустити через прес.
4. На дно чаші мультиварки викласти м'ясо і цибулю, і обсмажити, смажити хвилин 10-20, хто яку обжарку любить, посолити і поперчити за смаком, додати спеції і перемішати.
5. Потім всипати моркву з часником і обсмажити протягом 5 хвилин, влити неповний склянку гарячої води і протушкувати 5 хвилин.


6. Далі всипати рис зверху м'яса, що не перемішувати, а просто розрівняти по поверхні.

Зверху злегка присолити рис, потім влити воду, щоб на 2-3 пальця у висоту покрила рис. Закрити кришку, якщо у вас мультиварка з клапаном, тоді закрити клапан.
7. Включити режим "плов" у вашій мультиварці, якщо такого режиму немає, увімкніть режим гасіння або каша, час поставити 25 хвилин. От і все, тепер вона готує, а ви відпочиваєте.
8. Потім після закінчення режиму в рис занурити головку часнику, очищену тільки від верхнього шару лушпиння.
9. Закрити мультиварку і включити на той же режим на 15 хвилин.
10. По закінченні режиму залишити на підігріві на півгодини, так як хороший плов повинен настоятися перед вживанням в їжу.
11. Вимити петрушку і нарвати в плов руками за кілька хвилин перед подачею.


Подавати, виклавши на велике блюдо або порційно, до плову відмінно підходить салат зі свіжих помідорів та часнику.


Приємного вам апетиту і легкості в приготуванні на вашій кухні!

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2
Греночкі з беконом і яєчнею
Котлети яловичі в італійському стилі