салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Плов в горщиках

19 вересня 2013


У горщиках всі страви виходять смачніше, ніж у звичайній каструлі. Мабуть, учені пояснили б це за допомогою своїх формул, нам же, споживачам, а просто кажучи, їдоках, всі ці наукові теорії не потрібні, коли на столі стоїть горщик із чудово смачним пловом.

Щоб приготувати плов в горщиках, знадобляться такі інгредієнти (розрахунок дається на один горщик ємністю 500 мл):
- Свинина - 150 г
- 1 невелика морквина
- 1 невелика головка ріпчастої цибулі
- Сухий рис - 0,5 склянки
- Окріп - 1 стакан
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
- Трохи рослинного масла (для обсмажування)

Плов в горщиках готується наступним чином:
1. М'ясо вимийте, наріжте невеликими шматочками і обсмажте до готовності на рослинній олії.
2. Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте до золотистого кольору, додайте нарізану моркву і обсмажте ще трохи.
3. Викладіть на дно горщика обсмажене м'ясо, поверх нього - обсмажені цибулю і моркву.
4. Засипте промитий рис, посоліть, поперчіть і залийте в горщик склянку окропу.
5. Поставте горщик в духовку, попередньо розігріту до 180 ° С, і через 1:00 або 1:00 з чвертю плов в горщиках готовий.

Смачного!

Меренги з полуницею і фісташковим сабайоном
Салат з кабачків з гірчицею "Тещин язик" на зиму